Dosta kombinatorike, vreme je da se radi

Zbog šestomesečne rekonstrukcije Vlade Srbije veći deo državnog aparata stoji ili radi smanjenim kapacitetom. Par nedelja pred početak školske godine mesto ministra prosvete je prazno, a ni probleme poljoprivrednika nema ko da rešava.

– Ni do sada nismo imali ministra prosvete, na ovaj način je samo formalizovano aktuelno stanje. Čak se ni u najavljenoj rekonstrukciji ne najavljuju suštinske promene, a posledice u budućnosti mogu biti nesagledive – kaže za “Blic” Miljenko Dereta, član skupštinskog Odbora za obrazovanje i nauku.

Socijalista Branko Ružić tvrdi da sistem ne može biti ugrožen činjeniom da je dosadašnji ministar otišao sa pozicije.

– Ministarstvo je čitav jedan sistem, a ne jedan čovek. Činjenica da ćemo ministra prosvete dobiti pred početak školske godine ne treba da plaši – navodi Ružić za naš list.

Predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević ironično kaže da će odsustvo ministra u oblasti privrede biti od koristi.

– Ako dva meseca nemamo ministra, to onda govori da bez njega možemo. Bolje funkcionišemo kada nas ne organizuju nego kada nas loše organizuju. U privredi je i do sada sve zasnivano na improvizacijama. Odgovorni moraju da shvate da društvo počiva na insitucijama, administraciji… jer ovde i kada neko ima plan, ne može da ga realizuje jer nema vertikalne strukture – navodi Knežević.

Veroljub Arsić, šef poslaničke grupe SNS, kaže da ministarstvo nije ministar, već njegov kabinet, državni sekretari i pomoćnici za različite oblasti.

– Priznajem da rekonstrukcija dugo traje, ali zato što u Srbiji prvi put imamo sveobuhvatnu, suštinsku rekonstrukciju. Nije tačno da se za sve ovo vreme ne radi. Neki ministri još zvanično nisu podneli ostavke. Eto, na primer, ministar poljoprivrede Goran Knežević je odobrio transfer sredstava za poljoprivrednike, ali koliko znam, to nije još prošlo odobrenje Ministarstva finansija – ističe Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.