Dve verzije ubistva Arkanovog telohranitelja

T. M. Subota | 03. 04. 2014. – 06:15h izmena vesti 08:14h
| Foto: E. Čonkić | Komentara: 43

Rade Rakonjac, kum Željka Ražnatovića i prijatelj Luke Bojovića, ubijen je sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću „Mariki“ u Beogradu. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novakovića i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji. Rakonjac je živio u blizini kafića u Zvečanskoj ulici i bio stalni gost , što ukazuje na to da je ubica znao njegove navike.

Napadač  u maskirnoj uniformi pobegao je automobilom  “alfa romeo”, u kome ga je čekao saučesnik, i koje je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković.

 

Rade Rakonjac ubijen je dva dana nakon informacije o novim dokazima koji ukazuju na to da je ubistvo Željka Ražnatovića Arkana imalo političku pozadinu. Svedok čiji identitet nije poznat tvrdi da je Arkanovo ubistvo naređeno iz vrha države zbog Arkanovih susreta sa zapadnim zvaničnicima u cilju rušenja Miloševićeve vlasti. Policija ispituje da li ovo svedočenje ima veze sa jučerašnjim ubistvom.

 

Ubistvo Rakonjca izvršeno je četiri dana nakon ranjavanja Gorana Bojanića, člana suparničke ekipe Miloša Delibašića, sestrića ubijenog Branislava Šaranovića i uhapšenog Slobodana Šaranovića, koji su u sukobu sa Lukom Bojovićem.

Policija sumnja da je Bojanić ranjen da bi se osvetilo ubistvo Nikole Bojovića, zbog čega njegovu sobu u bolnici obezbeđuje policija. Bojanić nije želeo da otkrije ko je u njega pucao prošlog petka na Zvezdari, ali je scenario napada na njega identičan jučerašnjem napadu. „Folksvagenov“ automobil koji je koristio napadač iste večeri nađen je zapaljen između motela „Hiljadu ruža“ i Bubanj potoka.

Ispostavilo se da je vozilo ukradeno pre pet godina i da je bilo u šteku.

Ranjavanje Bojanića, ubistva Rakonjca i Nikole Bojovića (april 2013.) jedini su mafijaški zločini u Srbiji u poslednje dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.