Funkcioneri beogradske policije tuže suprugu načelnika za zlostavljanje na radu

Grupa funkcionera MUP tužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Zoricu Bjelić, suprugu načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, za zlostavljanje na radu, saznaje „Blic“.

Tužioci njih osam su na rukovodećim pozicijama u Upravi za strance PU Beograd. Ova tužba u policiji nezvanično se tumači kao kruna sukoba koji tinja s kraja 2012. na relaciji zaposlenih i članova porodice Bjelić.

Odnosi u Upravi za strance pogoršali su se tokom marta ove godine, kada nije niko reagovao u MUP, a kulminirali su poslednjih nedelja, otkako je sve izvesnije da će načelnik beogradske policije Stevan Bjelić biti smenjen i da se za to čeka samo formiranje nove rekonstruisane Vlade.

Izvor „Blica“ navodi da je u Upravi za strance poslednjih nekoliko nedelja otežan i rad zbog mobinga supruge Bjelića, koja je na poziciji zamenika načelnika Uprave. U tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, radnici MUP navode da zloupotrebljava svoja ovlašćenja i inicira disciplinske postupke protiv radnika, stvara ambijent u kojem poslovi ne mogu da se obavljaju. U prilog ovim navodima sudu su dostavljeni i zapisnici sa sastanaka uprave. Supruga načelnika obraća se uz pretnje i vređanje.

Sudu su dostavljena i dokumenta koja svedoče o načinu rada Zorice Bjelić, zbog koje su neki od stranih državljana imali probleme s boravkom u Srbiji.

– Situacija u upravi je dodatno komplikovana jer je reč o suprugi našeg šefa Stevana Bjelića, koji je svima nadređen. Ali u MUP niko ne reaguje i nisu postupili u skladu sa zakonom da stranama u sporu predlože posredovanje – kaže izvor „Blica“.

Prema saznanjima „Blica“, u Odeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova, već supruge načelnika. Načelniku beogradske policije generalu Stevanu Bjeliću spočitava se u MUP i povećanje teških krivičnih dela u glavnom gradu, međutim, i činjenica da je u upravi zavladao nepotizam. Bjelić je i svog sina Nenada nedavno postavio za zamenika šefa Odeljenja dežurne službe za obezbeđenje objekata u Beogradu, a pre toga je tražio mesto zamenika šefa Interventne jedinice. Supruga načelnika Bjelića je prethodno, kao i sin, promenila više radnih mesta u policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.