Funkcioneri beogradske policije tuže suprugu načelnika za zlostavljanje na radu

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Funkcioneri beogradske policije tuže suprugu načelnika za zlostavljanje na radu
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Grupa funkcionera MUP tužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova i Zoricu Bjelić, suprugu načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, za zlostavljanje na radu, saznaje „Blic“.

Tužioci njih osam su na rukovodećim pozicijama u Upravi za strance PU Beograd. Ova tužba u policiji nezvanično se tumači kao kruna sukoba koji tinja s kraja 2012. na relaciji zaposlenih i članova porodice Bjelić.

Odnosi u Upravi za strance pogoršali su se tokom marta ove godine, kada nije niko reagovao u MUP, a kulminirali su poslednjih nedelja, otkako je sve izvesnije da će načelnik beogradske policije Stevan Bjelić biti smenjen i da se za to čeka samo formiranje nove rekonstruisane Vlade.

Izvor „Blica“ navodi da je u Upravi za strance poslednjih nekoliko nedelja otežan i rad zbog mobinga supruge Bjelića, koja je na poziciji zamenika načelnika Uprave. U tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, radnici MUP navode da zloupotrebljava svoja ovlašćenja i inicira disciplinske postupke protiv radnika, stvara ambijent u kojem poslovi ne mogu da se obavljaju. U prilog ovim navodima sudu su dostavljeni i zapisnici sa sastanaka uprave. Supruga načelnika obraća se uz pretnje i vređanje.

Sudu su dostavljena i dokumenta koja svedoče o načinu rada Zorice Bjelić, zbog koje su neki od stranih državljana imali probleme s boravkom u Srbiji.

– Situacija u upravi je dodatno komplikovana jer je reč o suprugi našeg šefa Stevana Bjelića, koji je svima nadređen. Ali u MUP niko ne reaguje i nisu postupili u skladu sa zakonom da stranama u sporu predlože posredovanje – kaže izvor „Blica“.

Prema saznanjima „Blica“, u Odeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova, već supruge načelnika. Načelniku beogradske policije generalu Stevanu Bjeliću spočitava se u MUP i povećanje teških krivičnih dela u glavnom gradu, međutim, i činjenica da je u upravi zavladao nepotizam. Bjelić je i svog sina Nenada nedavno postavio za zamenika šefa Odeljenja dežurne službe za obezbeđenje objekata u Beogradu, a pre toga je tražio mesto zamenika šefa Interventne jedinice. Supruga načelnika Bjelića je prethodno, kao i sin, promenila više radnih mesta u policiji.

 

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.