Jedan Toma, a dva blindirana „mercedesa“

Udes u kojem je uništen predsednički džip vredan milion evra otkrio je da se Tomislav Nikolić vozi u dva blindirana auta. A to nemaju ni predsednici mnogo bogatijih zemalja od Srbije.

Kako saznajemo, osim limuzine “mercedes” vredne 620.000 evra, koja je kupljena 2010. u vreme Borisa Tadića, Nikolić je tražio da mu se dodeli jedan od tri blindirana džipa koje je šeik Abu Dabija poklonio Aleksandru Vučiću.

– Vučić, tadašnji ministar odbrane, džipove je predao Ministarstvu odbrane kako bi se njima vozili strani državnici u Srbiji. Ali, jedan džip je tražilo Predsedništvo, a drugi kabinet premijera. Treći je ostao u Ministarstvu, ali je neupotrebljiv jer nema točak koji je skinut da bi se popunila oprema džipa u Predsedništvu – otkriva izvor “Blica” iz Ministarstva odbrane. On dodaje i da se Vučić „nijednom nije provozao tim džipovima”.

Korišćenje tih džipova inače je vrlo skupo jer su proizvedeni u Brazilu i rezervni delovi i servisi su takođe jako skupi.

U Predsedništvu Srbije nisu želeli da govore za “Blic” o tome zašto je predsednik koristio još jedno blindirano vozilo, kada već ima blindirani “mercedes” star samo četiri godine.

Ali dok čekamo da se predsednik oglasi, ministar policije Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović ne mogu da se dogovore ko sve treba da odgovora za ovaj udes. Za Dačića nema “propusta bezbednosnih službi”, već onih kojima je auto predat na servis.

– Šteta je velika i najverovatnije će biti nadoknađena iz MUP-a Srbije – rekao je Dačić.

S druge strane, Veljović kaže da je reč o “propustu sa bezbednosnog aspekta” jer takvo vozilo mora da bude obezbeđeno 24 sata.

– Neko mora da odgovara za ovaj propust i da snosi posledice – kazao je Veljović.

Radnik “Mercedesa” Marko Ivičić pre dva dana potpuno je uništio predsednički džip kad ga je posle zamene guma bez ikakve policijske pratnje izvezao na ulicu i zakucao se u autobus koji je vozio Davor Delić.

Krivicu hoće da svale na vozača autobusa

Za tragikomičan udes u kojem je uništen blindirani džip Tomislava Nikolića neće odgovarati ni policija, koja nije čuvala predsednički auto, ni majstor iz “Mercedesa” Marko Ivičić, koji ga je slupao vozeći blizu 200 na sat, već Davor Delić, vozač autobusa u koji se džip otpozadi zakucao. U izveštaju policije navodi se da je “uzrok saobraćajne nezgode neoprezno pomeranje autobusa u levu stranu prilikom skretanja desno, nakon čega je putničko vozilo naletelo na zadnji deo autobusa”. Međutim, svedok sa lica mesta, čiju fotografiju slupanog džipa objavljujemo, priča za “Blic” kako je došlo do tog udesa.
– Džip je dolazio iz pravca „Delta sitija“, a onda je skrenuo levo u Ulicu Đorđa Stanojevića. Ispred njega je išao autobus čiji je vozač hteo da skrene desno i uđe na parking. Autobus je usporio, ali ne i džip, koji je išao velikom brzinom. Tako jako je udario u autobus otpozadi, da ga je i zarotirao. Koliko je džip oštećen najbolje se vidi na slici. Posle sudara prvo je izašao vozač autobusa, a zatim i radnik “Mercedesa” čije je lice bilo obliveno krvlju. Kratko su porazgovarali, a zatim su stigle policijske ekipe i Hitna pomoć – priča sagovornik “Blica” i dodaje da je od siline udara umalo stradala devojka koja je slučajno prolazila tuda.
S druge strane, vozač autobusa Davor Delić kaže za “Blic” da je ogorčen što na njega prebacuju krivicu.
– Kako da budem kriv ako me je čovek udario tolikom brzinom otpozadi?! Ljudi koji su gledali sudar kažu da je džip leteo. Nisam kriv i nemam šta da kažem više – razočaran je Delić.
Radnik “Mercedesa” koji je upravljao predsedničkim vozilom Marko Ivičić juče nije bio dostupan za komentar. “Blic” je uspeo da kontaktira s njegovom majkom Radom, koja je dan kasnije saznala da je njen sin uništio blindirani predsednički automobil.
– Šta mislite kako mu je? Dete ne zna gde mu je glava. Nije kući. Sada ima milion obaveza. Marko mi ništa nije ispričao jer nije hteo da me sekira. Kada sam videla novine, šokirala sam se – kaže Rada Ivičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.