Jedinstvena lista za izbore na Kosmetu neće biti jedinstvena, samo se tako zove

Proces formiranja jedinstvene liste za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji traje i očekujem da bude završen do 4. septembra, kako zakon propisuje, kaže za „Blic“ Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On naglašava da to što se lista zove jedinstvena ne znači da će na njoj biti svi, već samo one stranke iza kojih stane zvanični Beograd.

– Imaćemo listu u zakonom predviđenom roku i iza nje će stati i Vlada Srbije i predsednik Tomislav Nikolić – kaže Pantić.

Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, navodi da se još čeka da se Centralna izborna komisija na Kosovu izjasni o tome hoće li skloniti grb Republike Kosovo sa izbornih listića pošto je Hašim Tači, premijer Kosova, tu odluku prebacio na CIK.

Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, kaže da postoji problem da se lista kompletira.

– Ili ne postoji dovoljan broj adekvatnih kadrova ili su loši, a kada pored toga treba da dele funkcije, onda zamislite kakav je to nivo sukoba – kaže Ivanović.

On ocenjuje da nema smisla da se jedinstvena lista formira u sredinama gde Srbi čine većinu, osim ukoliko stranke ne žele da na taj način zbrinjavaju svoje kadrove.
Ranđel Nojkić, predsednik Pokrajinskog odbora SPO za KiM, kaže za “Blic” da će SPO učestvovati na izborima u svim opštinama i južno i severno od Ibra, bez obzira jesu li Srbi većina ili manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.