Kako je juče izgledala sednica Vlade?

Z. Đ. – S. M. | 01. 08. 2013. – 06:44h izmena vesti 08:09h
| Foto: O. Bunić | Komentara: 17

Na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije nijedna reč se nije mogla čuti o rekonstrukciji, promenama, smeni ministara i izbacivanju Mlađana Dinkića i Ujedinjenih regiona Srbije iz vladajuće koalicije, saznaje „Blic“.

Ministre je dočekao dnevni red sa 70 tačaka, zbog čega je premijer Ivica Dačić na samom početku zamolio da ne napuštaju sednicu da bi održao kvorum za usvajanje predloga.

Svi ministri su govorili o svojim temama, uključujući i Mlađana Dinkića koji se uključio u raspravu povodom dolaska „Etihada“.

Iako su juče učestovali u odlučivanju, ministri iz ZRS, ali i SNS i URS, koji će biti zamenjeni u narednih 20 dana, moraće u narednim danima da podnesu ostavke. Ukoliko ne daju ostavke premijeru, biće razrešeni.

Potom premijer treba da odredi druge ministre koji će voditi njihove resore do izbora novih ministara u Skupštini Srbije.

Nakon što dobije ostavke, Skupština treba da ih potvrdi na prvoj narednoj sednici bez rasprave.

Premijer je dužan da parlamentu predloži nove ministre u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi se bira većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

 

 

 

Pročitajte još

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.