Na šta se sve troše pare iz budžeta gradova i opština: Od pesme do zuba i frizura

Na šta se sve troše pare iz budžeta gradova i opština: Od pesme do zuba i frizura

Sredstva iz budžeta gradova i opština troše se nenamenski i neracionalno. Pojedini gradski čelnici su budžetskim parama popravljali zube, sređivali frizure ili ogromne sume izdvajali za gostovanja estradnih umetnika.

Iz budžeta grada Zaječara mnogo novca troši se za nepotrebne stvari, a sva nenamenska trošenja izašla su na videlo tokom predizbornog i postizbornog rata dve. Lokalna televizija “Best” čiji je vlasnik naprednjak i predsednik skupštine Zaječara Saša Mirković prenela je da je poslednje dve godine za popravku zuba, proteze i druge stomatološke usluge radnika Gradske uprave izdvojeno više od 1,3 miliona dinara.

 

Zaječarci su preko budžeta finansirali stomatološke usluge šefovima ili načelnicima pojedinih gradskih službi, pa čak i pomoćniku gradonačelnika. U 2011. za zube zaposlenih u Gradskoj upravi dato je 413.000 dinara, 2012. za te namene je izdvojeno 625.000 dinara.

Istovremeno, opozicija u ovom gradu izašla je sa još jednim frapantnim podatkom – da je iz budžeta ovog grada čak 18 miliona dinara izdvojeno za televiziju “Best”, čiji je vlasnik Mirković.

 

I tokom predizborne kampanje pojedine stranke su prigovarale što je iz budžeta Bora izdvajaju sredstva za izdavačku kuću “Beoton” i udruženje građana “Čarolija”, koje predstavlja Saša Mirković. Govorilo se da su ove dve pozicije odnele iz budžeta duplo više para nego sportska društva u Boru.

U Gornjem Milanovcu izdvojili su preko milion dinara za koncert Ane Bekute povodom obeležavanja Dana opštine. Pošto je informacija o visini honorara ustalasala javnost, pevačica je saopštila da će celokupan iznos uplatiti na račun dvogodišnje devojčice kojoj je potrebna hitna transplantacija srca.

 

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i član Gradskog veća Ostoja Mijailović, obojica iz Nove Srbije, danas se vraćaju iz Sjedinjenih Američkih Država, gde su otputovali na poziv predsednik Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, kako bi “kroz razgovore sa američkim privrednicima i predstavnicima dijaspore” pokušali da pomognu čačanskoj privredi. Iako je prvobitno bila doneta odluka da se odlazak preko okeana finansira iz tekuće budžetske rezerve, iz koje se, po pravilu, isplaćuje pomoć najugroženijim građanima, pod pritiskom javnosti mlađi brat Velimira Ilića saopštio je da će njegov saradnik i on putovati o vlastitom trošku.

Iz novosadskog budžeta novac je prethodnih godina odlazio na ulepšavanje dama. Na šatiranja, feniranja, minivalove žena zaposlenih u Gradskoj kući kod i najskupljeg frizera u gradu, 2012. godine izdvojeno je 570.000 dinara, što je za skoro 2.000 evra više nego u 2011. godini.

 

U kabinetu tadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića objasnili su da je novac za „vizuelne pripreme za javni nastup“ odvojen samo za zaposlene u odeljenjima za protokol i odnose s javnošću.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.