Načelniku policije u Beogradu preti smena zbog bahatosti njegove porodice

Načelniku beogradske policije generalu Stevanu Bjeliću preti smena, saznaje “Blic”. Osim povećanja teških krivičnih dela u glavnom gradu, među razlozima presudna su i dela njegovog sina Nenada i supruge Zorice koji takođe rade u policiji, nepotizam, sumnjiv način sticanja imovine kojom raspolaže porodica Bjelić.

Bjelić je svog sina Nenada nedavno postavio za zamenika šefa odeljenja Dežurne službe za obezbeđenje objekata u Beogradu, a pre toga je tražio mesto zamenika šefa Interventne jedinice.

 

U policiji su se tome usprotivilii zbog incidenata Nenada Bijelića u lokalima River i Taš, ali i policijskih informacija da se bavi obezbeđenjem splavova i pojedinih diskoteka, u kojima nije strana ni upotreba narkotika.

Zbog odbijanja da u svojoj policijskoj stanici zaposli Bjelićevog sina, šef, čije je ime poznato “Blicu”, trpi torturu i mobing načelnika Bjelića, kažu za „Blic“.

Rukovodiocima u policiji smeta još nedokazana sumnja da je sin generala, dok je radio na Aerodromu “Nikola Tesla”, nekoliko puta uhvaćen da se nelegalno nalazi u tranzitnom delu. Sumnjalo se da učestvuje u prebacivanju dijamanata. Takođe, policajci ne zaustavljaju privatni automobil “audi” mlađeg Bjelića, koje ima rotaciju, na šta nema pravo.

Nezadovoljstvo radom, ali i ponašanjem generala Stevana Bjelića, kulminiralo je posle verbalnog sukoba na kolegijumu sa direktorom policije Miloradom Veljovićem. Do varnica je došlo zbog načina na koji je beogradska policija postupala u slučaju grčkog državljanina koji živi sa porodicom u Srbiji.

 

Za problem sa Grkom odgovorna je supruga načelnika Zorica Bjelić, koja je na mestu zamenika šefa beogradskog odeljenja pogranične policije. Ona je i pored protivljenja kolegijuma šefova naredila da se Grk, koji je oženjen Srpkinjom i koji radi na koridoru 10, proglasi personom non grata jer je prekoračio dozvoljeni boravak u Srbiji. Grk se žalio i drugostepeni organ je poništio spornu odluku.

Supruga načelnika Bjelića je prethodno, kao i sin, promenila više radnih mesta u policiji.

Kako “Blic” saznaje, u odeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova već supruge načelnika. Pre nekoliko dana zaposleni u pograničnoj policiji su se obratili Direkciji zahtevajući zaštitu od torture bračnog para Bjelić. Izvor “Blica” kaže da je namera i da se podigne tužba za mobing, ali da je to postupak koji je unapred osuđen na propast jer je predsednik Komisije za sprečavanje mobinga upravo Stevan Bjelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.