Niko nije tražio da Krkobabić ode

N. Bogović | 04. 08. 2013. – 06:56h izmena vesti 08:27h
| Foto: Beta | Komentara: 38

Pozicija Jovana Krkobabića, potpredsednika Vlade i ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, ni u jednom momentu nije bila dovedena u pitanje, a u ovom ministarstvu kažu da je nezaposlenost problem Ministarstva ekonomije. Oni su delegirali premijera Ivicu Dačića da u aktuelnoj rekonstrukciji pregovara u njihovo ime, a niko od koalicionih partnera nije tražio smenu Jovana Krkobabića.

Njegova Partija ujedinjenih penzionera Srbije, koalicioni partner u Vladi, će, kako za „Blic” kaže Momo Čolaković, poslanik ove stranke podržaće odluku većih koalicionih partnera – SPS i SNS o promenama u Vladi.

Čolaković kaže da Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike uspešno funkcioniše u svojim domenima, te da je samo zapošljavanje u nadležnosti Ministarstva ekonomije.

– Ministar Krkobabić redovno podnosi izveštaje o radu nadležnom skupštinskom odboru i rad Ministarstva je uvek pozitivno ocenjen – kaže Čolaković.

On kao uspehe Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike navodi sprečavanje smanjenja i zamrzavanja penzija, funkcionisanje u domenu socijalne politike u okviru datog budžeta, rad centara za socijalni rad i gerontoloških centara, pripremu zakona o štrajku i zakona o radu…

Srbija je sa 25 odsto, odnosno četvrtinom nezaposlenih među radno aktivnim stanovništvom, u samom vrhu evropske lestvice.

Ukupan broj formalno zaposlenih u martu 2013. bio je 1.725.071, što u odnosu na septembar 2012. predstavlja povećanje od tek 0,1 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.