Nikolić bi kolima kroz park na posao

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je od beogradskih vlasti da mu se kroz Pionirski park izgradi VIP kolsko-pešački prolaz, koji bi direktno spojio zgradu Predsedništva sa Bulevarom kralja Aleksandra. Kako saznaje “Blic”, saradnici Nikolića obećali su da će pronaći sponzora i obezbediti novac za krčenje puta.

Savetnica za medije predsednika Stanislava Pak Stanković nedavno je sazvala sastanak sa članovima gradske uprave na temu uređenja Pionirskog parka, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i zgrada Predsedništva. Ona je zatražila da kroz Park, koji je zaštićeno prirodno dobro, izgradi kolsko-pešački put koji bi spojio rezidenciju predsednika sa Bulevarom kralja Aleksandra. Na taj način, govorila je ona, predsednička limuzina ne bi morala da kruži i ulazi iz Ulice kralja Milana, već bi direktno kroz Pionirski park predsednik mogao da dođe do svoje kancelarije.

 

Takođe, tim kolskim prolazom prolazile bi i strane zvanice i ostali VIP gosti.
Ideja saradnika Nikolića je da se sve to uradi prilikom rekonstrukcije parka koja se zbog nedostatka novca odgađa već tri godine.

– To užasno mnogo košta, a mi nemamo para. Za projekat koji je urađen potrebno je čak milion evra – rekao joj je jedan član gradske uprave.

 

Savetnica predsednika, međutim, ostala je uporna i samo odmahnula rukom.
– Ako vi nemate novac, mi ćemo da ga obezbedimo. Naći ćemo sponzore koji će pokriti sve troškove.

Ni to nije uverilo gradske funkcionere da prihvate njenu ideju, budući da se radi o spomeniku prirode.

– To se ne bi svidelo zavodima za zaštitu spomenika kulture i prirode jer je Pionirski park zaštićeno dobro. Jasno nam je da je kolski put potreban predsedniku, ali to ne može kroz park. To nije moguće izvesti – odgovorili su.
Saradnicima Nikolića ponudili su da prilikom rekonstrukcije parka učestvuju u uređenju dela koji je najbliži zgradi Predsedništva, ali to nije zadvoljilo Pakovu, pa su dogovoreni novi sastanci.

Niko od članova Gradske uprave za “Blic” nije želeo da iznosi detalje sa sastanka na kome su bili Vesna Ivić, načelnica Gradske uprave, koja nije odgovarala na naše pozive, Nina Jandrić, zamenica sekretara za komunalne poslove, Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj, kao i Vladimir Bogićević, direktor Gradskog zelenila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.