Nikolićev savetnik Milorad Simić biće direktor policije umesto Milorada Veljovića

Novi direktor policije mogao bi da bude penzionisani policijski general Milorad Simić, sada savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića i nekadašnji izvršni direktor Sektora upravljanja imovinom, bezbednosti, komercijale i opštih poslova Agrobanke, saznaje “Blic”.

O Simiću, koga na čelu policije želi SNS, trenutno se vode razgovori državnog vrha. Ukoliko se dogovor i postigne, naprednjaci će se sadašnjem direktoru policije Miloradu Veljoviću odužiti za dobru saradnju s tom strankom od formiranja Vlade time što će ga postaviti na Simićevo mesto u kabinetu predsednika.

Sukobu između SNS i SPS o tome ko bi trebalo da bude direktor policije pripisuje se kao posledica i kriza u vladajućoj koaliciji i otvorene afere o vezama sa kriminalnim grupama. Prema poslednjim nezvaničnim navodima, sada dogovore o direktoru policije vode premijer Ivica Dačić i potpredsednik Aleksandar Vučić. Vučić je izjavio da dogovora još uvek nema, ali i da bi mogao da se postigne kompromis. Kako saznajemo, konačna odluka o tome ko bi trebao da dođe na tu funkciju mogla bi da bude doneta u narednih desetak dana.

Po zakonu, direktora Vladi predlaže ministar policije i bira ga između tri kandidata sa konkursa koje mu predloži komisija. Međutim, konkurs za tu funkciju odužio se više od dva meseca.

 

Milorad Simić nije se prijavio na konkurs, tako da ukoliko Dačić pristane na njegov izbor, moraće da poništi konkurs, odnosno neće izabrati nijednog kandidata. U tom slučaju moraće da raspiše novi izbor na koji bi se prijavio Simić ili da ga predloži za v.d. direktora odlukom Vlade.

Direktor je praktično prvi čovek policije: kod njega stižu sve operativne informacije o istragama, akcijama policije koje on i odobrava. On određuje i sve načelnike, a kako direktno rukovodi policijom, na važnijoj je funkciji i od ministra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.