Opominjuće slike: Balkan, 21. vek

Balkan u 21. veku ponovo deluje kao da su u pitanju ratne devedesete godine. Dok u centru Beograda “logoruju” pristalice Dveri, koje uz nacionalistička obeležja i povike traže od države da “ne pomisli da izda Kosovo”, desničari lepe plakate protiv “veleizdajnika” i prave “crne spiskove”. Istog dana u Zagrebu se, uz Tompsona i nacističke pozdrave, bune protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Protesti u Zagrebu uz Tompsona i „za dom spremni“…

Više od 20.000 Hrvata protestvovalo je juče, u organizaciji veteranskih udruženja, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zbog najavljenog uvođenja srpskog jezika i ćirilice u Vukovaru. 

Na Trgu je nastupio Marko Perković Tompson, poznat po nacionalističkoj retorici, a tokom protesta puštani su ratni snimci.

Okupljeni su od hrvatske vlade zatražili da se Vukovar proglasi gradom u koji nikad neće biti uvedena ćirilica.

Mladež je uz zastave i nacističke pozdrave podržala protest.

 

A u Beogradu o Kosovu i izdajnicima…

U organizaciji Pokreta Dveri juče je na Trgu Republike u Beogradu nastavljen protest protiv Vlade Srbije, sa koga je poručeno državnom vrhu da ne pomisli da izda Kosovo i Metohiju.

Pristalice Dveri su na Trgu postavile šatore i najavile da će tu ostati sve dok državni vrh ne donose odluku o Kosovu, u skladu sa nacionalnim interesima.

Okupljeni su tokom protesta uzvikivali „Kosovo je srce Srbije“, „Rusija, Rusija“, a na pominjanje Nikolića, Vučića i Dačić uzvikivali su „izdaja“.

„Samo je jedna zastava, samo je jedna Srbija i ona ne može da se deli na Kosovu i na ostalo. Samo je jedna Srbija i nećemo je deliti ni na Drini, nigde je nećemo deliti“, čulo se na skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.