Petar Škundrić se vraća u Vladu

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Petar Škundrić se   vraća u Vladu
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Vrh SPS na korak je od odluke da u aktivni politički život vrati Petra Škundrića, saznaje „Blic”. Socijalisti bi najradije Škundrića videli na mestu ministra energetike. U mogućoj rotaciji i prekomponovanju Vlade socijalisti su spremni da se odreknu Ministarstva saobraćaja, a ne bi odbili da mi se ponudi resor poljoprivrede koji je do sada bio naprednjački.

Konkretni razgovori lidera SNS i SPS Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o personalnim rešenjima za devet upražnjenih mesta u Vladi Srbije još nisu počeli. Za sada se kombinuje samo u okviru stranaka.

Socijalisti smatraju da je Škundrić bio odličan ministar u prethodnoj vladi, ali da je ‘rekontruisan‘ samo jer nije odgovarao demokratama. Jedan od osnivača SPS Petar Škundrić bio je praktično prvi visoki funkcioner koji je ‘rekonstruisan‘, a čiju sudbinu sada dele i Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović. Predlog za ministarstvo prosvete ukoliko ostane socijalistima biće profesor Fakulteta političkih nauka Milan Jovanović, koji je jedno vreme bio i u političkom savetu SPS. Iako bi rado preuzeli poljoprivredu, u SPS još nisu razmatrali konkretna rešenja za ovaj resor.

U SNS razmatraju opciju da Nebojša Stefanović, predsednik skupštine, postane član Vlade, dok bi sadašnji zamenik odborničke grupe SNS Zoran Babić mogao dobije zaduženje upravljanja parlamentom. Među rešenjima SNS mogao bi da se nađe i rukometaš Predrag Peruničić koji bi trebalo da preuzme Ministarstvo sporta.

Određivanje budućih članova Vlade trebalo bi da bude okončano do 20 avgusta. Premijer i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da je moguća zamena ministarstava sa SNS i da će rezultat rekonstrukcije biti mnogo stabilnija vlada.

– Cilj je da promenimo Srbiju nabolje, nije pitanje više ili manje vlasti, već da radimo drugačije, menjamo ceo sistem da bi država mogla bolje da funkcioniše – istakao je Dačić.

Dalja rekonstrukcija Vlade, kako premijer najavljuje, zavisiće od samih predloženih kandidata.

– Na osnovu kvaliteta kandidata odlučićemo kome će pripasti određeni resor. Efekat rekonstrukcije je kao da su bili izbori, došlo je do velikih promena – kaže Dačić.

Premijer ističe da Vlada neće ići na odmor i da je paralelno sa završetkom procesa rekonstrukcije očekuju tehničke pripreme za početak pregovora s EU budući da krajem septembra počinju skrininzi za poglavlja 23, 24. ali i 32. koje se tiče finansijske kontrole. Glavni pregovorač Srbije sa EU biće određen u narednih nedelju-dve.

Ljajić: Nisam kriv

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ne veruje da je „on bio razlog izbacivanja” Dinkića iz Vlade. Ljajić, čiji je deo ministarstva tražio Dinkić, kaže da bi, u slučaju da je taj zahtev prihvaćen, „bez ikakve ljutnje napustio vladu“.

 

Ilić: Uskoro o saobraćaju

Ministar građevinarstva Velimir Ilić kaže da bi uskoro trebalo da bude poznat predlog za Ministarstvo saobraćaja, koje je do sada vodio Mrkonjić. „Taj posao nije završen, a naš cilj je da Vlada bude dobra, operativna, da napravi rezultate.“

 

 

Đilas o lokalnoj vlasti

Predsednik DS Dragan Đilas je u Loznici posle sednice Okružnog odbora DS rekao da nije siguran da li će rekonstrukcija imati posledice na lokalnu vlast, ali da zakon koji omogućuje da su odbornici vlasnici mandata ne treba da opstane. Taj zakon je stvorio „pijacu“ i „kupovinu ljudi“, rekao je Đilas.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.