Prave kabinet, a prozivke ne prestaju: Što grbava vlada rodi, to vreme ne ispravi

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Prave kabinet, a prozivke ne prestaju: Što grbava vlada rodi, to vreme ne ispravi
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Vlada Srbije nije još ni rekonstruisana, a trzavice na relacije dve najjače stranke u vladajućoj koaliciji uveliko traju. Odluka lidera SNS Aleksandra Vučića da podnese ostavku na mesto ministra odbrane i odluka predsednika SPS Ivice Dačića da ne sledi njegov primer mogle bi da ograniče rok trajanja rekonstruisane vlade.

Kada ministarka energetike Zorana Mihajlović javno prozove premijera i kaže “da je očekivala njegov iskreniji izveštaj o radu”, onda je to u najmanju ruku neobično, osim ukoliko Dačiću ne prenosi poruku predsednika svoje stranke. Kada predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavi “da je rekonstrukcija temeljna samo ako Vučić zameni Dačića”, to je još jedna potvrda da SNS i SPS imaju nerešene račune.

Profesor Jovan Komšić objašnjava za “Blic” da je ovo što se dešava “poslovična situacija u svim koalicionim vladama od demokratskih promena do danas”.

– Ako ministri kritikuju premijera, onda na delu imamo različite poglede na buduće upravljanje zemljom, ali novi izbori su rizični i sa socioekonomskog stanovišta i sa stanovišta poverenja koje vlast ima u međunarodnim krugovima – kaže Komšić.
On ističe da rekonstrukcija mora rezultirati odgovarajućim projektom stabilizacije i nastavka reformi jer, ako građani ne budu dobili tu poruku u naredna dva ili tri meseca, moraće da usledi neki novi politički korak. Ipak, Komšić ne očekuje izbore u ovoj godini.

– Ekonomski problemi moraju hitno da počnu da se rešavaju jer ćemo doći u situaciju da već za mesec i po nema više novca za plate i penzije. Takođe, od kraja avgusta se očekuje intenziviranje procesa i mobilizacija vlade i celog državnog aparata kada je reč o evropskim integracijama. Ako se to ne dogodi i ako ovi transparentni i netransparentni međustranački sukobi nastave da tinjaju, to će biti loša poruka – dodaje Komšić.

Analitičar Vladimir Goati kaže za “Blic” da je savez SNS-a i SPS-a, koalicija iz nužde i da je očigledno odsustvo tolerancije među partnerima.

– Ne možete očekivati rezultate vlade koja je na okupu samo zato što se nisu stekli svi uslovi za izbore. I SNS i SPS će pokušati da odrađuju poslove unutar resora koje budu vodili, ali bez oduševljenja i samim tim bez značajnih rezultata. Vlada će biti ograničenog veka, a izbori nisu raspisani sada samo zato što dolaze krupne odluke koje se tiču EU i Kosova – navodi Goati.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.