Simič: „Simpo“ i „Galenika“ naredne nedelje biće u blokadi

S obzirom na to da Vlada Srbije nije donela odluku da konvertuje poreski dug „Simpa“ vredan preko 40 miliona evra, u vlasništvu države, naredne nedelje sledi blokada računa te firme. Sličnu sudbinu imaće, saznaje „Blic“, i „Galenika“.

Poreznici su, kako saznajemo, do sada izbegavali da blokiraju račune ovih firmi, s obzirom na to da je prethodnih meseci pripremana konverzija ogromnih dugova „Simpa“ u vlasništvo države, a da je „Galenika“ doskora bila u postupku privatizacije.

 

Kako konverzija duga u 66 odsto kapitala države u „Simpu“ nije završena, a pronalaženje strateškog partnera za zemunsku fabriku lekova ostalo bez uspeha i ove firme će doživeti sudbinu ostalih kompanija koje su aktivne, a dužnici su za poreze i doprinose.
 

Kako saznaje „Blic“, direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič za ove poteze ima punu podršku u Vladi, a pre svega saglasnost prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, s kojim se sastao prošle nedelje i dogovorio nastavak čišćenja zaostalih poreskih dugovanja.

Simič nije želeo da komentariše saznanja „Blica“, uz opasku da će se o akcijama poreznika više znati od nedelje.
 

– Jedino što mogu da kažem jeste da nultu toleranciju kod neplatiša poreza i doprinosa koju sprovodi Poreska uprava, a koju je uveo doskorašnji ministar finansija Dinkić, podržava i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Nulta tolerancija kao zakonita praksa biće nastavljena – rekao je juče Simič za „Blic“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.