Suđenje Miškovićima ne može pre oktobra jer je "zauzeta sudnica"

Pripremno ročište za suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i za još osmoro optuženih odloženo je za 14. oktobar jer nisu uredno pozvani branioci, a između ostalog, ni svi advokati vlasnika “Delta holdinga”.

Na odlaganje oštro je reagovao ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

– Ne ulazeći u detalje bilo kog sudskog postupka, pa ni ovog koji je u centru pažnje svih naših građana i celokupne javnosti, moram da primetim da se ovakvim postupanjem efikasnost i pravičnost u suđenju čine još uvek mnogo dalekim od Srbije – poručio je Selaković, upozoravajući na maratonske procese.
 

Ministar je ukazao na to da efikasnost i pravičnost zavise od suda, ali i od advokata i upitao „Da li je i ovoga puta reč o istim onim advokatima koji su pozivali da suđenje što pre počne?“
 

– Da li je i ovde reč o istom scenariju kao kod suđenja u kome je optuženi jedan političar, čiji su advokati pozivali na što hitnije otpočinjanje suđenja, a danas, pozivajući se na formalne razloge, čine sve da se ono što više odugovlači? – rekao je Selaković.
 

Miroslav i Marko Miškovići nisu želeli juče da daju izjave novinarima. Pripremno ročište je odloženo jer se nisu pojavili branioci optuženih, što je u sudu obrazloženo godišnjim odmorima.
 

– Naredno ročište je određeno za oktobar zbog popunjenosti termina u istoj sudnici, u kojoj je, prema broju procesnih učesnika, jedino moguće postupati u ovom predmetu. Takođe i zbog ranije zakazanih suđenja po pritvorskim predmetima u kojima učestvuje isti predsednik veća, kao i zbog potrebe da se advokatima upute pozivi početkom septembra, kada se vrate sa odmora – kažu u Specijalnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.