Telekom na prodaju, beogradski aerodrom u zakup?

Sastanak premijera Dačića, potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra Dinkića na kojem će se razmotriti moguće mere ušteda države biće, kako saznaje „Blic“, održan u nedelju.

Na stolu će se naći brojne mere koje bi mogle da smanje rashode, a pre svega zamrzavanje plata u javnom sektoru i penzija, kao i smanjenje zarada u javnim preduzećima i administraciji.

Očekuje se, kako je potvrđeno „Blicu“, da se osim navedenih mera zauzme stav i oko mogućih privatizacija dela javnih i državnih preduzeća.

 

Zasad je skoro izvesno da će se uskoro raspisati međunarodni javni poziv za prodaju Telekoma Srbije i Rudnika „Resavica“, a raspravljaće se i o ideji da se u dugoročni zakup, uz obavezu ulaganja, izda i Aerodrom „Nikola Tesla“.
 

Do nedelje bi, kako saznajemo, i Fiskalni savet trebalo da Vladi dostavi svoje računice koliko ukupno treba uštedeti kako bi se u narednim godinama sprečila kriza javnog duga. Članovi Fiskalnog saveta će, takođe, dati i svoj predlog mogućih mera uštede.
 

Ono što je već sada jasno je da Vlada Srbije neće ići na smanjenje penzija, a da će moguće umanjenje zarada u javnom sektoru biti selektivno. „Na udaru“ će se, prema do sada napravljenim planovima, verovatno naći plate državnih činovnika na svim nivoima i zaposlenih u javnim preduzećima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.