Vlada ni danas ne raspravlja o merama štednje, predlog stiže krajem nedelje

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da će tri lidera do kraja nedelje doneti predlog ekonomskih mera, ocenivši da je ekonomska situacija u Srbiji teška. Vlada Srbije na današnjoj sednici raspravlja o setu zakona iz oblasti obrazovanja, rečeno je agenciji Beta u Vladi. Isti izvor rekao je da nije bilo ni predviđeno da se na današnjoj sednici raspravlja o ekonomskoj situaciji u zemlji.

Ljajić je gostujući na televiziji B92 kazao da će nakon što se lideri SNS, SPS i URS Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić usaglase oko mera, oni će razgovarati sa predstavnicima socijalno-ekonomskog, fiskalnog i privrednog nacionalnog saveta.

 

– Očekujem do kraja nedelje da ćemo dobiti predlog mera o kojima će raspravljati vladajuća koalicja, a onda sa predstavnicima socijalno ekonomskog, fiskalnog i privrednog nacionalnog saveta i tek nakon toga moguće na jednoj od narednih sednica budu usvojene. Trojica lidera će predložiti te mere – istakao je Ljajić.

On je istakao da takođe očekuje da će u četvrtak o tome razgovarati na sastanku, a da to ne znači da će one tada biti usvojene, „već će to biti početak usaglašavanja ekonomskih mera“.
 

– Do kraja nedelje će te konsultacije biti obavljene. Situacija je dosta teška i ozbiljna – ocenio je Ljajić.

Ljajić je kazao da sednica Vlade Srbije još nije završena i da na njoj do sada nije bilo reči o ekonomskim merama.
 

– Ostalo je još desetak tačaka. Ovo je redovna sednica vlade, jer prošla nije održana u četvrtak – rekao je potpredsedni vlade.

Upitan zašto toliko dugo traju konsultacije po pitanju ekonomskih mera, Ljajić je kazao da je bolje da one budu duže, da se donesu prave mere, „nego mere koje neće dati rezultate koje očekujemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.