Za glas nudili paket čajne kobasice i naočare za vid

Kampanju za juče održane lokalne izbore u Zaječaru obeležile su brojne međusobne optužbe dva glavna učesnika SNS i URS. Ako je i pola od toga tačno – a sva je prilika da jeste – stranke možda i jesu pobedile, ali je demokratija poražena do nogu.

Uoči otvaranja glasačkih mesta, regionalna televizija “Best” objavila je lažnu vest da je Boško Ničić, nosilac liste URS, privođen u MUP na informativni razgovor, a da je policija u obližnjem Institutu za poljoprivredu i tehnološka istraživanja zaplenila ogromne količine ulja i brašna koje je Ničić koristio za podmićivanje birača. Nije bilo privođenja ni zaplene, već je to bio nastavak predizborne kampanje koja je gotovo paralisala život u gradu od 7. maja, kada su raspisani izbori.

Žestina odmeravanja političkih snaga URS i SNS tumači se time da su direktno suprotstavljeni kandidati za ovu funkciju Boško Ničić i Saša Mirković doskoro bili najbliži saradnici – predsednik i potpredsednik Pokreta “Živim za Krajinu”.

Borba za vlast ne jenjava, ali slika Zaječara danas nije nešto čime bi mogao da se ponosi – grad ima 37 odsto nezaposlenih, nema nijedan pristojan put prema selima, koja se gase jer mladi iz njih beže… a investitori se javljaju samo uoči izbora.

Zašto se onda stranke otimaju o ovaj vruć krompir? Zato što onaj ko vlada Zaječarom dominira Timočkom Krajinom. “Južni tok” doneće pare, a ako se pristupi i najavljenom proširenju puta od Zaječara do Paraćina – što je ideja i korisna i isplativa, jer bi se uspostavila najbolja veza Crnomorskog primorja s Evropom – vlast u Zaječaru imaće šta da broji i deli.

Zato su u predizborno vreme za one koji budžet mere stotinama dinara stranke delile poklone: URS upaljače i olovke, a SNS pakete sa čajnom kobasicom i naočare. Kažu da “lekari” nisu imali instrumente, nego da su vid seljacima proverali pokazivanjem listića sa brojem 2, pod kojim je SNS na listi.

– Mojoj majci u Malom Jasenovcu taj doktor je mahao listićem pred očima i pitao ju je da l’ vidi. Ona mu rekla da ne vidi, a on izvadio neke kineske naočare iz kutije i dao joj. “Je l‘ vidiš sad?, Je l’ vidiš broj 2? Broj dva je broj na listiću za SNS… E, za to da glasaš“ – opisuje “pregled” jedan mladić, dodajući da se među meštanima čuje da je cena glasa iznosila tri hiljade dinara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.