Za ove afere neće biti hapšenja

Tri od 24 privatizacije neće se do kraja godine završiti privođenjem, saznaje „Blic”. Reč je o slučajevima u vezi s „Mobtelom”, „Trudbenikom” i koncesijom za autoput.

Kad je reč o „Mobtelu”, policija je izvršila sve provere i dostavila izveštaj Tužilaštvu.

– Preko Interpola smo obavili pisanu korespondenciju s austrijskom policijom u vezi s ulogom Martina Šlafa i novčanih doznaka koje je primio nakon prodaje „Mobtela” – kaže sagovornik “Blica“ blizak istrazi. Međutim, austrijska vlast je srpsku policiju obavestila da je postupak protiv Šlafa u toj zemlji obustavljen, a našem tižilaštvu su dostavljeni izveštaji o tome.

– Pitanje je koliko će naše tužilaštvo imati osnova da ga krivično goni, pa se lako može dogoditi da slučaj ostane „bez osnova za gonjenje” – objašnjava naš sagovonik.

Isti izvor kaže da policija dosad ni posredno nije obavila razgovor sa Bogoljubom Karićem, a iako je njegov advokat obećao da će dostaviti dokumentaciju, to se nije dogodilo.

U slučaju koncesije, u toku je završno prikupljanje dokumentacije, a detaljne analize su pri kraju.

– Ugovor je raskinut, nema štete po državu, pa će se slučaj najverovatnije završiti izveštajem – kaže sagovornik „Blica”.

„Trudbenik gradnja” je prodat preduzeću „Montera” koje je bilo u vlasništvu Dragana Kopčalića, nekadašnjeg predsednika beogradskog odbora DS.
– Završene su provere, sedam ili osam zahteva je dostavljeno gradskoj policiji. Kasnije su svi oni objedinjeni i obrađuju se kao jedinstven slučaj. Međutim, firma je propala, ugašena, pa se ne zna šta će se s tim dešavati – objašnjava naš izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.