Отворене МОСИ у Пријепољу у присуству Дачића и Дивца

Јубиларне 50. Међуопштинске омладинске спортске игре – МОСИ, на којима учествује око 2.500 спортиста из 28 градова са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине отворене су поподне у Пријепољу у присуству председника Владе Србије Ивице Дачића.

(ФОТО: М. Антић)

Приликом свечаног отварања премијер је поручио да је из Пријепоља послата најлепша слика Србије у свет.

Некад су ово биле међурепубличке игре кад смо живели у једној држави. Данас је ово међународни догађај. Али, не постоје границе које могу да омету сарадњу, заједнички живот и заједничку судбину свих наших народа који живе на овим просторима – рекао је Дачић.

Премијер је поручио да је Влада Србије финансијски и у покровитељском смислу помогла МОСИ, јер сматра да су оне допринос заједничкој будућности.

Жеља ми је да у блиској будућности Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина поново живе заједно у уједињеној Европској унији – поручио је Дачић.

После свечаног дефилеа учесника МОСИ игре свечано је отворио Обрад Цвијовић, један од живих оснивача МОСИ из 1954. године, које су отпочеле управо у Пријепољу.

Међуопштинске омладинске спортске игре трајаће до 7.јула, а млади спортисти ће се на највећој аматерској спортској манифестацији на Балкану надметати у 12 дисциплина, али и две ревијалне у боксу и кајаку.

Домаћин општина Пријепоље за време трајања МОСИ игара припремила је и богат културно-уметнички програм, а на платоу испред Дома културе свако вече одржаваће се концерти.

У среду наступају Ацо Пејовић и Џенан Лончаревић, у четвртак Рибља Чорба, у петак Харис Џиновић и у суботу Дивље јагоде.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.