Bekrić može i do evropskog rekorda

četvrtak, 15. avg 2013, 16:02 – 16:27

Stefan Diagana, svetski šampion i aktuelni evropski rekorder u disciplini 400 metara sa preponama, govorio je, ekskluzivno za RTS, o svojim impresijama o Emiru Bekriću i njegovim mogućnostima u budućnosti. On ima samo 22 godine i može da trči i ispod 48 sekundi. Možda jednog dana postane i novi evropski rekorder, rekao je bivši francuski atletičar.

U Moskvi, na Svetskom prvenstvu u atletici, danas su na programu šest finala. Ljubiteljima sporta u Srbiji svakako je najzanimljivije ono u trci na 400 metara sa preponama. Upravo u ovoj disciplini, kao predstavnik Srbije i jedini Evropljanin, trči Emir Bekrić.  

Malo je onih koji su kompetentniji da govore o pomenutoj trci, u disciplini koju mnogi smatraju i tehnički jednom od najzahtevnijih, od Stefana Diagane, evropskog rekordera (47.37) i svetskog prvaka iz Atine 1997. godine.

I Diagana, koji je trčao za Francusku, posebnu pažnju planira da posveti Bekriću, kao jedinom predstavniku Starog kontinenta.

„Jako je dobro imati Evropljanina u finalnoj trci. Bekrić je odlično trčao ove sezone. Pratim sve trkače u ovoj disciplini, ali posebno one koje dolaze iz Evrope. Bio je jako dobar u polufinalu, trčao je 48.36. Došao je ovde sa vremenom 48.76. Ima samo 22 godine i može da trči i ispod 48 sekundi. Možda jednog dana postane i novi evropski rekorder, ko zna“, rekao je, uz osmeh, nekadašnji francuski atletičar.

Finale trke na 400 metara sa preponama na programu je u 19 časova. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.