Biciklistički maraton od Kraljeva do Durmitora

Oko 70 biciklista/biciklistkinja iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, krenulo je na šestodnevni maraton od Kraljeva do Pivskog jezera na Durmitoru.

To je drugi po redu maraton u okviru projekta ”Održivi razvoj biciklizma“ koji je, u konkurenciji od 400 projekata prekogranične saradnje, proglašen za najbolji u prošloj godini i jedan od 15 najboljih projekata za period od 2007. do 2013.

Realizatori ovogodišnjeg maratona su biciklistički klubovi “Čiker“ iz Kraljeva, “Rudar“ iz Pljevalja, grad Kraljevo i opštine Ivanjica, Nova Varoš i Prijepolje iz Srbije, kao i opštine Pljevlja, Žabljak i Plužine iz Crne Gore, prenosi PV portal.

Trasu dugu nekoliko stotina kilometara trasiranih i obillježenih planinskih i makadamskih puteva preko planina Čemerno, Javor, Zlatar, Jadovnik, Kamena Gora i Durmitor tokom šest dana ima namjeru da pređe 35 učesnika, što je polovina maratonaca koji su startovali u Kraljevu, a sa onima koji će se biciklistima pridružiti u Crnoj Gori, ovogodišnji biciklistički maraton imaće stotinak učesnika.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.