Bistrica: Radovi na "krivini smrti"

Radnici užičkih “Puteva” započeli su sanaciju mosta preko reke Bistrice, kod Krdžavskih vodenica, na 298. kilometru magistralnog puta Beograd – južni Jadran. Saobraćaj se, uz kraće zastoje i semafor – odvija jednom trakom.

– Na mostu, dugom 54 metra, saniraće se nosači konstrukcije sa donje strane, oštećenja na četiri stuba i zameniti kolovozni sloj – ističe Dževad Hurić, šef gradilišta “Puteva”. – Proširiće se i 30 metara kolovoza iz pravca Nove Varoši, kao i pešačke staze, a most dobiti odbojne ograde višeg stepena zaštite.

Radovi na žili kucavici ovog kraja i glavnoj saobraćajnici za Crnu Goru, trajaće dva meseca, do početka turističke sezone, kako ističe Zvonko Divac, upravnik pogona “Puteva” u Prijepolju, koji brine o održavanju magistrale. Inače, radovi će “Puteve Srbije” koštati 25 miliona dinara.

Ovaj most je u poznatoj “krivini smrti”, kako putnici i vozači zovu mesto sa nekoliko krajputaša. Ovde je stradalo desetak osoba, a poslednja nesreća dogodila se prošle godine kada je kamion prijepoljskog preduzeća, natovaren građom, sleteo u reku.

Još tri, od devet mostova preko reke Bistrice, na deonici magistrale od Nove Varoši do raskrsnice u Bistrici, čeka ozbiljnije radove. Na njima su so, rđa, vremenske neprilike i drumske krstarice – uzeli danak, pa su vidna oštećenja. Urađeni su i neki projekti, apele i upozorenja da se nešto preduzme upućuju i putari i služba nadzora.

Putari su započeli popravku oštećenja na četiri od desetak mostova na regionalnom putu Bistrica – Priboj – granični prelaz Uvac. I na ostalima će letos nastaviti radove, u koje će se uložiti 18 miliona dinara.

PEŠACI NA KOLOVOZU

– Umesto trulih ograda i pešačkih staza, koje su bile u jadnom stanju, putari su postavili betonske odbojnike na više mostova, čime su suzili staze i pešake oterali na kolovoz, pod točkove kamiona. Ovuda đaci odlaze u školu, strepimo posebno za njihovu bezbednost – ističe Ivan Mladenović, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.