Čekaju se donatori

Predsednik Inicijativnog odbora Osman Ćatić, privrednik i odbornik u Skupštini opštine, zajedno sa Seadom i Hrustemom Hamzićem, otkupio je zemljište koje su poklonili Odboru Medžlisa Islamske zajednice Srbije u Prijepolju koji je finansirao projekat prve islamske bogomolje u ovom delu opštine, čiji je autor arhitekta Alija Iglica.

-Građani Ivanja i okoline su u stvari pokrenuli ovu inicijativu kako bi imali svoju džamiju, a nas nekolicina je samo preduzela konkretne korake. Posle kamena-temeljca koji je položen svečano, uz adekvatnu versku službu i tradicionalni obred, mi očekujemo da se odazovu donatori čijim će novcem biti finansirana izgradnja džamije, a zvanični investitor je Odbor Medžlisa IZ Srbije u Prijepolju, kaže Osman Ćatić. Očekuje se da džamija i prateći sadržaji bude na raspolaganju vernicima za oko dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.