Čizmić najuspešniji u sportskom penjanju na prirodnoj steni kod Prijepolja

Ž. Dulanović | 22. 07. 2015. – 13:12h 14:02h
| Foto: PK „Kamena gora“ | Komentara: 0

Na takmičenju u sportskom penjanju na prirodnoj steni, u selu Komaran kod Prijepolja, učestvovalo je 39 momaka i devojaka, a najviše uspeha imao je Nemanja Čizmić iz Beograda.

Litica Petnja koja se penje nebu pod oblake bila je prava atrakcija za takmičare. U organizaciji planinarskih klubova „Kamena Gora“ iz Prijepolja i „Vertikal“ iz Beograda, oni su se nadmetali u dve konkurencije, težinskom i brzinskom penjanju, a takmičenje je organizovano u okviru prvog kola prvenstva Srbije u sportskom penjanju na prirodnoj steni.

Nemanja Čizmić, višestruki šampion i učesnik brojnih međunarodnih takmičenja, verući se stenama Petnje osvojio je prvo mesto u obe discipline. U muškoj konkurenciji nadmetalo se 26 takmičara, a drugo mesto u težinskom penjanju osvojio je Miloš Dimić dok je Luka Perunović bio treći. U brzinskom penjanju Čizmić je prvo mesto podelio sa Nemanjom Dabižljevićem, ispred Miloša Dimića i Slobodana Bulovića.
 

Takmičilo se i 13 devojaka, a Marija Milosavljević je pobedila u težinskom penjanju ispered Jelene Jakovljević i Staše Gejo. U brzinskom penjanju najbolja je bila Nora Bognar, druga je Jelena Jakovljević, a treća Milica Tubin.
 

– Takmičenjem u Komaranu obeležene su i dve godišnjice značajne za razvoj sportskog penjanja u Srbiji. Prvo prvenstvo u penjanju na prirodnoj steni održano je pre 21 godinu u Sok olici, dok je dve decenije proteklo od prvog takmičenja na veštačkoj steni u Sopotnici kod Prijepolja – kaže Dragan Petrić iz Planinarskog kluba „Kamena Gora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.