Crveni krst pozvao da se pomogne azilantima u Sjenici

Crveni krst opštine Prijepolje pozvao je u ponedeljak građane da pomognu azilantima koji su proteklog vikenda smešteni u susednoj Sjenici.

„Građani su se sami interesovali da li je potrebna pomoć azilantima“, rekao je agenciji Beta sekretar Crvenog krsta Prijepolja Mileta Špica.

dru-azilanti

On je dodao da je u kontaktu sa kolegama u Sjenici obavešten da bi dobro došla pomoć u zimskoj odeći i obući i sredstvima za higijenu, zbog čega je već danas upućen apel građanima.

„Očekujemo da za nekoliko dana uputimo prvi kontigent pomoći jer su naši sugrađani izrazili spremnost da pomognu“, rekao je on.

U kolektivnom smeštaju u obližnjoj Sjenici privremeno je smešteno stotinak azilanata mahom iz Sirije, Somalije i Sudana.

Izvor: Slobodna Evropa

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.