Cveće za lepši Priboj

Priboj će uskoro dobiti novi, znatno lepši izgled, zahvaljujući cveću koje radnici Javnog komunalnog preduzeća ‘’Usluga’’ intezivno sade i na taj način uređuju javne površine u gradu. Cveće će krasiti kružni tok, dok će zardinjere biti postavljene duž gradskih ulica. Za sadnju 3 850 sadnica dekorativnog cveća, iz lokalne kase izdvojeno je skoro 150.000.oo dinara.

Počela sadnja cveća u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Oko 2000 kadifa u raznim bojama, 1000 begonija, 700 salvija i 500 sadnica alisum, proporcionalno će biti zasađeno na kružnom toku i u žardinjerama duž glavne ulice. Počelo se od Naselja, a u drugoj akciji planira se i uređenje javnih površina u starom delu grada.

Pored sadnje cveća, radnici JKP “Usluga” će, kada prođe cvetanje đackog poljupca, pristupiti i orezivanju živih ograda pored Lima, a uveliko je u toku košenje trave na javnim zelenim površinama širom grada. Sređuje se i obala Lima. U prvom krugu, Javno preduzeće za uređenje i razvoj građevisnkog zemljišta Priboj, pokosilo je travu duž obale Lima, od betonskog do žicanog mosta, a u planu je i sređivanje ostatka obale, kao i uređenje staze pored Lima u Starom Priboju.

Prethodnih godina, dekorativnim sezonskim cvećem se uređivao i park pored dvorane, ali, obzirom da je ranije iskustvo pokazalo da cveće ne uspeva na ovoj površini u parku, a najčešće zbog nesavesnih posetilaca koji se u cveću igraju i uglavnom  ga cupaju, u Javnom preduzeću za uređenje i razvoj građevisnkog zemljišta Priboj, ističu da će ove godine osmisliti neki drugi sadrzaj koji će krasiti jedno od najlepših, a svakako najzelenijih mesta u gradu.

PP Media

The post Cveće za lepši Priboj appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.