Čvrsto i iskreno prijateljstvo

Blagov je izrazio zahvalnost opštini Prijepolje, predstavnicima lokalne vlasti i građanima, posebno požrtvovanim spasiocima, koji su pre devet godina doprineli da tragedija bugarskih đaka, stradalih u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Lima, ne bude još veća i naglasio da je stvoreno čvrsto i iskreno prijateljstvo između prijepoljske i bugarske opštine Svištov.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je preneo iskrena saosećanja građana prijepoljske opštine sa porodicama iz Bugarske čija su deca nastradala u saobraćajnoj nesereći 2004. godine kada je bugarski autobus sleteo sa magistralnog puta u Lim, kod Gostuna. Najodgovorniji predstavnici iz opštine Svištov, zajedno sa porodicama nastradalih đaka, položili su vence i cveće na spomenik u Gostunu. Venac na spomenik bugarskim đacima položila je i delegacija opštine Prijepolje u kojoj su bili Zoran Despotović i Eldin Jejna, članovi Opštinskog veća.

„Anđeli sa Lima“

Brodarevo – Povodom godišnjice pogibije 12 bugarskih đaka u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Lima, kod Gostuna, njihovi roditelji i članovi Fondacije „Anđeli sa Lima“ iz Bugarske, posetili su ovo mesto u blizini Prijepolja, razgovarali sa spasiocima i decom iz lokalne škole. Članovi Fondacije „Anđeli sa Lima“ uručili su nagrade učesnicima likovnog konkursa posvećenog poginuloj deci. Specijalnu nagradu dobila je učenica trećeg razreda Ajla Juković, a zahvalnice za učešće na ovogodišnjem likovnom konkursu uručene su učenicima izdvojenog odeljenja u Gostunu OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva.

Gosti iz Bugarske iskoristili su priliku da se bolje upoznaju sa đacima iz Gostuna i naglase značaj saradnje i jačanja veza između dece bugarskog grada Svištov sa decom i građanima Gostuna i Brodareva. Jedan od spasilaca bugarskih učenika Zuhdija Ahmetović je istakao želju i potrebu da se naredne godine, povodom 10-godišnjice stradanja bugarskih đaka, organizuje više manfestacija i doček gostiju iz Bugarske. S. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.