Дан здравих дојки обележен трибином „Прави избори за здравље дојки“

Дан здравих дојки обележава се 15. октобра у 47 земаља Европе које су чланице европске коалиције Европа Дона, са седиштем у Милану.

Циљ обележавања овог датума је истицање важности превентивних прегледа за здравље сваке жене и сагледавање значаја скрининга рака дојке.

Удружење „Јефимија“ истиче да је рак дојке излечив, али да је од пресудног значаја рано откривање овог карцинома, због чега превентивни прегледи и редовне контроле имају кључни значај.

Уколико дође до операције, веома је важно да жена током лечења и по повратку из болнице добије неопходну искуствену и стручну подршку, па све жене које се сусретну са дијагнозом рака дојке помоћ могу потражити у Саветовалишту „Јефимија“.

Дежурства су уторком и средом од 9 до 12 часова, оболеле жене на одељењу добијају телефоне волонтерки, а четвртком од 19 до 21 час савети се могу добити и путем телефона 031 550 100.

The post Дан здравих дојки обележен трибином „Прави избори за здравље дојки“ appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.