Devet žena pokrenulo svoj biznis

Na jugu i jugozapadu Srbije, devet žena dobilo je stalno zaposlenje kroz pokretanje sopstvenih preduzeća, a 16 projekata za unapređenje rodne ravnopravnosti je realizovano uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske od 73.220 evra.

Finasiranje je obavljeno preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama „EU progres“, saopštio je danas taj program.
 

Preduzetnice iz Novog Pazara, Raške, Leskovca, Prokuplja, Surdulice, Blaca i Vranja, koje se bave proizvodnjom odeće, pečuraka i nakita, krojenjem, knjigovodstvom, stomatologijom i drugim delatnostima, dobile su opremu da bi otpočele poslovanje.
 

One su ovladale i novim znanjima o marketingu, prodaji, porezima i pravnim aspektima poslovanja uz pomoć stručnjaka Biznis inkubator centra iz Vranja, navodi se u saopštenju.
 

Dodaje se i da su projekti iz oblasti rodne ravnopravnosti realizovani u Prokuplju, Žitoradji, Kuršumliji, Bujanovcu, Vranju, Vladičinom Hanu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku, Medvedji, Raški, Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju.
 

Ti projekti su doprineli unapredjenju zdravlja žena, uključivanju žena u lokalne politike, borbi protiv rodno zasnovanog nasilja, ekonomskom osnaživanju žena i promovisanju rodne jednakosti medju donosiocima odluka u lokalnim samoupravama.
 

EU finansijski podržava Program evropskog partnerstva sa opštinama – „EU progres“ sa 14,1 milion evra, Vlada Švajcarske sa 2,9 miliona evra, dok Vlada Srbije učestvuje sa 3,6 miliona evra.

Program „EU progres“ ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.