Devojci povređenoj u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori amputirana ruka

Foto:YouTube/KlinickicentarSrbijeFoto:YouTube/KlinickicentarSrbije

Lekari Kliničkog centra Srbije nisu uspeli tokom dvočasovne operacije da spasu desnu ruku Ivane Obradović (30) iz Bajine Bašte, kojoj joj je otkinuta ispod ramena u saobraćajnoj nesreći na putu Žabljak-Šavnik. Devojka je juče oko 18 sati izvedena iz operacione sale i smeštena u šok B Urgentnog centra.

U operacionu salu je ušla juče oko 16 sati, ali hirurzi nisu uspeli da joj spasu ruku jer je tkivo oko rane već bilo izumrlo pa mikrohirurška intervencija nije mogla da se izvede.

– Mikrohirurški zahvat na ruci pacijentkinje Ivane Obradović, (30), koja je u utorak povređena u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, uprkos ogromnom naporu lekara, nije dao rezultate – saopšteno je danas iz Urgentnog centra u Beogradu.

Foto:YouTube/KlinickicentarSrbije

Foto:YouTube/KlinickicentarSrbije

Nažalost, zbog prirode povrede, u kojoj su tkiva desne ruke teško razorena, hirurški zahtav koji je izveden, nije dao rezultate. Ona je u stabilnom stanju i oporavlja se na hirurškom odeljenju Urgentnog centra.

Nesreća se dogodila u utorak oko osam sati, kada je Ivanin brat Srđan (24) iznenada prešao u levu kolovoznu traku i udario u metalnu odbojnu gredu, koja je probila šoferšajbnu i prošla kroz zadnje staklo. Ta greda je teško povredila Ivanu, koja je bez pulsa i pritiska dovezena u Pljevaljsku bolnicu, jer je izgubila dosta krvi. Lekari su je reanimirali, dali joj krv i stabilizovali je. Ona je potom prebačena sanitetom u Prijepolje, a zatim helikopterom u Beograd.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 


Foto: Tanjug


Ajkula, ugriz Florida


Printscreen: metro.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.