Dom kulture dobija novi krov

Priboj – Opštini Priboj za projekat „Život na granici bez kulturnih granica“ a na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije „Gradovi u fokusu 2020.“ odobreno je 4 miliona dinara, za zamenu krovnog pokrivača zgrade Doma kulture.

Dom kulture u Priboju dobija novi krov, foto: GZS

Zgrada Doma kulture u Priboju, ovog leta zasijaće u novom sjaju. Pored izrade nove fasade i zamene kompletne stolarije, po projektu Unapređenja energetske efikasnosti, koji je odobren od strane Ministarstva rudarstva i energetike u vrednosti od nepunih 15 miliona dinara, uskoro će na zgradi ove kulturne ustanove biti zamenjen i krovni pokrivač, koji nije menjan od izgradnje, 60 godina.

Na konkursu su inače podržana 22 projekta iz isto toliko gradova i opština, sa ukupno 83,4 miliona dinara, a Priboj je jedina lokalna samouprava iz Zlatiborskog okruga.

„Naš tim dobio je dosta pohvala kao prezetenti projekata. Međutim, korona kao što je sve zaustavili tako je i ovo, prvenstveno su bila namenjeno sredstva u iznosu od 300 miliona ali je budžet smanjen na 83. Opština Priboj je dobila 4 milona za rekonsrukciju krova na Domu kulture. Imali smo projekat i za obnovu tvrđave Jagat preko muzeja, zatim stalna postavka u muzeju. Modernizacija biblioteke u novom delu gradu, adaptacija prostorija za mlade i КUD FAPkao i kancelarije za Sportski savez”, rekao je Miralem Gogalić, koordinator projekta.

Miralem Gogalić koordinator projekta

Zbog geometrijske specifičnosti krova, umesto dosadašnjih lesonit ploča, novi krovni pokrivač na zgradi Doma kulture biće od PVC membrane odnosno od nepromočive folije, kao što je to urađeno i na krovu zgrade OŠ „Branko Radičević“.

„Zamena krovnog pokrivača podrazumeva zamenu postojećih salonit ploča, koje su u izuzetno lošem stanju, novim krovnim pokrivačem u vidu PVC membrane. To je uslovljeno složenom geometrijom krova i upravo zbog toga se pojavio problem prokišnjavanja mnogih prostorija u Domu kulture. Uradiće se i novi oluci i svi limeni elementi”, kazao je Irfan Ibragić, arhitekta u JP za uređenjenj građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Na konkursu Gradovi u fokusu Priboj je učestvovao sa 7 projekata, a zbog smanjenih sredstva, zbog pandemije korona virusa, očekuje se da bude odobren i projekat modernizacije Gradske biblioteke u vrednosti od 1,1 milion dinara.

Irfan Ibragić, arhitekta u JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj

Inače, Priboju je u februaru, od strane Budžetskog fonda Ministarstva rudarstva i energetike odboren i projekat unapređenja energetske efikasnosti zgrade Doma kulture u vrednosti od nepunih 15 miliona dinara za izradu nove fasade i zamenu kompletne stolarije.

Radovi na zameni krovnog pokrivača na zgradi Doma kulture očekuju se uskoro, po okončanju tenderske procedure.

GZS i PP Media

The post Dom kulture dobija novi krov appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.