Domaći hleb za Moniku


Dolazak slavne italijanske glumice Monike Beluči u Trebinje gde će snimati film „Ljubav i rat“ u režiji Emira Kusturice, podigao je na noge celu Hercegovinu. Trebinje je ovih dana okupirano brojnim novinarskim ekipama iz celog regiona koji prate svaki korak Belučijeve od momenta kada je u utorak oko 15 časova došla u ovaj grad gde boravi u jednom od luksuznijih hotela čijem osoblju, kako je potvrđeno, nije ispostavila nikakve posebne prohteve svojstvene najvećim svetskim zvezdama.

 

Ona će u Trebinju boraviti u narednih desetak dana, a uskoro bi trebalo da joj se pridruži i suprug, takođe glumac, Vensan Kasel. Prva tri dana kadrovi filma snimaju se na Zelengori, dva dana ekipa će boraviti na Mokroj Gori, a potom na Kamenoj Gori kod Prijepolja. Nakon toga vraćaju se u Hutovo Blato kod Čapljine.

 

Posle snimanja na ovim lokacijama uslediće pauza, nakon čega će se u mestu Uvjeća kod Trebinja snimati mesec i po dana. Glavnu mušku ulogu tumačiće Kusturica koji je i režiser i scenarista, a važnu rolu ima i poznata srpska glumica Sloboda Mićalović.

 

– Monika Beluči dolazi da radi i samo je to interesuje. Ona i dalje nema nikakvih posebnih zahteva kada su u pitanju hrana i piće, a ni kada se radi o smeštaju. Dobro joj je sve, što odgovara i ostatku filmske ekipe. Tražili su samo da ima šminkernicu i garderobu – rečeno je u organizaciji filma.

Trebinjci su se ipak potrudili da Moniki ulepšaju boravak u svom gradu pa su joj pripremili poseban jelovnik i ponudili ono što tradicija nalaže. Na meniju hotela u kojem boravi naći će se čuveni hercegovački pršut, biftek, ramstek, dalmatinske pržolice, specijaliteti od piletine, domaći hleb od brašna sa kamena, i razni drugi specijaliteti. Takođe, biće joj ponuđena razna vina iz hercegovačkih vinograda.

Kao i sve u Bosni, i ovaj slučaj poprimio je političke razmere, za šta su, po svemu sudeći, zaslužne dobre veze Kusturice sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Naime, ekipa filma zatražila je od Oružanih snaga BiH da dobije na korišćenje određenu vojnu opremu potrebnu za snimanje filma. Sve je bilo spremno da se to odobri, ali onda su se u celu priču umešali mediji iz Sarajeva, koji su u tekstovima punim zavisti i zlobe, iskritikovali državne organe zbog odluke da se Kusturici ustupi vojna oprema. Zbog svega, ta odluka je trenutno zaustavljena, a nije isključeno da se o svemu izjasni i najviši državni organ, Predsedništvo BiH.
 

Uči srpski jezik

Glumica Narodnog pozorišta RS Miljka Brđanin Babić pomagaće Moniki Beluči da što bolje savlada dikciju srpskog jezika kako bi lakše odigrala svoju ulogu. Glumica iz Banjaluke potvrdila je da je pozvana da pomogne na snimanju.
– Velika mi je čast što ću raditi sa jednom takvom zvezdom i što ću imati priliku da joj pomognem oko srpskog jezika. Naravno da sam jako uzbuđena i nervozna zbog svega, ali još ne znam dovoljno detalja u vezi sa angažmanom da bih vam rekla šta ću trebati da radim. Ne znam koliko ona zna srpskog. Čim se sastanemo i upoznamo, verovatno će mi tada reći detaljnije, pa ću onda imati više informacija – rekla je Miljka Brđanin Babić.

U ulozi obaveštajke

Emir Kusturica tvrdi da je Belučijeva najbolji izbor za ulogu obaveštajke u njegovom filmu „Ljubav i rat“ i da ne postoji nijedna osoba na svetu koja bi bila bolja od nje.
– Reč o veoma ženstvenoj osobi koja treba da igra sasvim suprotnu ulogu, odnosno obaveštajku, koja se u poslednjem ratu padom Kninske krajine izgubila i promenila identitet – rekao je Kusturica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.