Др Љубинка Пејовић: Преглед доплером као пловидба амстердамским каналима

Свој радни век, др Љубинка Пејовић је започела 1981. године као млада лекарка опште праксе у пријепољском Дому здравља пуна ентузијазма и жеље за радом и усвршавањем. Уследила је специјализација у области интерне медицине, а онда и прелазак у Рехабилитациони центар Златар и усавршавања за ултразвучну дијагностику срца и крвних судова.

У току тих обучавања схватила сам да је то права ствар и што чини човека срећним и задовољним јер сте могли да дијагностикује нешто што је до тада било немогуће. ’99 сам напустила ту болницу и отворила своју ординацију и за мене је ово стварно уживање – каже др Љубинка Пејовић, специјалисткиња интерне медицине.

Снимања крвних судова пореди са пловидбом амстердамским каналима што је посебан доживљај.

Уживала сам као кад радим доплер крвних судова. Ово су канали кроз које пловиш и гледаш све около. А овако гледаш све крвне судове који воде до мозга, до плућа, ногу, руку… И то је такав неки доживљај, путујете кроз крвне судове и гледате шта се дешава – описује др Љубинка.

Рад са пацијентима из свих крајева некадашње Југославије, стицање пријатељстава, разне анегдоте обележиле су богату каријеру ове докторке. Лепе успомене на срдачан однос са пацијентима везују је за рад у РХ центру Златар.

На крају радног времена у петак, чула сам испред ординације неку гужву и видим пун ходник пацијената. Питам шта се овде дешава и кажу ми: Докторка, чули смо да идете на одмор и да нећете бити ту кад ми будемо ишли и дошли смо да се поздравимо. И онда су стали у ред и сви су ме изљубили. То је био један онако дирљив тренутак – сећа се докторка.

Правовремена и тачна дијагноза која помогне успешном излечењу пацијената је највећа сатисфакција у овом послу.

Добијем информацију да су доктори одушевљени да су добро били урађени неки прегледи. Професор у Сарајеву је рекао: „Зар у провинцији постоји таква докторка?“ и онда то буде неко задовољство и сатисфакција – каже докторка Љубинка Пејовић.

И након свих година проведених у здравству, иритира је неколегијалан однос и дуготрајне дијагностичке процедуре у државном здравственом систему које штете пацијентима.

Опширније у видео прилогу:

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.