Dvoje Prijepoljaca oštetili državu za osam miliona utajom poreza

Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom – Odsek Užice, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetdvogodišnje žene i četredsetdevetogodišnjeg muškarca iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Ilustracija

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavala troškove firme. Takođe se sumnjiči da je poreske prijave popunjavala neistinitnim podacima i da je na taj način ostvarila pravo na neosnovani povraćaj PDV. Ona je, kako se sumnja, na ovaj način oštetila budžet Republike Srbije za oko 2.977.555 dinara.

Za muškarca se sumnja da je on kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2018. godine, pribavljao fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavao troškove firme i izbegao plaćanje poreza na dobit, kao i da je sa računa firme podizao novac u gotovini i koristio ga za lične potrebe, a ne u poslovne svrhe. Takođe, on se sumnjiči da je poreske prijave popunjavao neistinitnim podacima i da je na taj način ostavario pravo na neosnovani povraćaj PDV i kako se sumnja, na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 4.989.672 dinara.

PP Media

The post Dvoje Prijepoljaca oštetili državu za osam miliona utajom poreza appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Potpisan ugovor o izgradnji Regionalnog startap centra u Priboju

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.