Европска недеља имунизације: Вакцине спасавају животе!

Након прегледа педијатра који утврђује опште здравствено стање детета, на основу званичног вакциналног календара Републике Србије, свако здраво дете у тачно одређеном узрасту мора примити предвиђену вакцину.

Докторка Зорица Грбовић, начелница Службе за здравствену заштиту деце и школске деце пријепољског Дома здравља подсећањем на минулу епидемију малих богиња, упозорава родитеље да избегавање вакцинације може угрозити живот њиховог детета.

Она истиче да је међу оболелима било и око 5% вакцинисане деце, али да су код њих симптоми били значајно блажи и да су изостале компликације, као што су упала плућа, ушију или мозга.

Докторка додаје да у Пријепољу постоји изузетно добар одзив вакцинацији, чак и изнад 95%. Одређен број деце са трајним контраиндикацијама не може бити вакцинисан, а спорадични случајеви у којима родитељи не желе да вакцинишу своју децу бивају пријављени надлежним органима, каже докторка Грбовић.

Више у видео прилогу:

Forum Info

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Основци и средњошколци на пролећном распусту до 6. маја

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.