Evropska unija podržala sedam preduzeća iz Prijepolja i Priboja sa više od 100 hiljada evra

Evropska unija će preko programa EU PRO podržati sedam preduzeća iz Priboja i Prijepolja sa ukupno 111.515 evra. Mikro i mala preduzeća će ova bespovratna sredstva iskoristiti za nabavku nove opreme kako bi unapredili proizvodnju i otvorili  nova radna mesta. Samo tokom prve godine preduzeća treba da otvore 25 novih radnih mesta, dok se u trogodišnjem periodu očekuje 38 novozaposlenih.  Preduzeća koja će finansijski učestvovati u nabavci opreme sa 61.273 evra  bave se preradom drveta i proizvodnjom nameštaja, kao i proizvodnjom odeće ondosno preradom metala.

Ministar za evropske integracije Vlade Srbije Jadranka Joksimović i generalni direktor za susedske odnose i pregovore o proširenju pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson uručili su u Kraljevu sertifikate preduzetnicima i predstavnicima mikro i malih preduzeća čiji projekti će biti podržani u okviru programa EU PRO koji finansira EU.

Sertifikati su uručeni grupi od 68 preduzeća koja posluju u Zlatiborskom, Kolubarskom, Mačvanskom, Moravičkom, Podunavskom, Pomoravskom, Rasinskom, Raškom, Topličkom i Šumadijskom okrugu, a kojima su odobrena sredstva u ukupnoj vrednosti od blizu 1,4 miliona evra.

Preostalih 38 preduzeća ugovore su potpisala u Bujanovcu 22. februara ove godine u prisustvu šefa Delegacije EU u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija.

Novčana pomoć za 68 preduzeća od Evropske unije

Ministar
Joksimović je rekla da su mala, srednja i mikro preduzeća kičma održivog
privrednog razvoja.

Rešeni
smo da ovaj period pre punopravnog članstva Srbije u EU, kada su nam dostupna
sredstva, razni programi i mogućnosti, iskoristimo na najbolji mogući način i
da razvijamo ne samo našu ekonomiju, već i da idemo u pravcu ukupnog održivog
razvoja, rekla je Joksimović.

Ministar za evropske integracije je napomenula da primenjujući najbolje prakse onih koji su uspeli da donesu održivi razvoj u državama EU, Srbija uči od najboljih.

PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.