Фризерка Алма Козица: Кад бих бирала, поново бих изабрала исти пут

Од малена је имала жељу да постане фризерка. У Пљевљима, свом родном граду, уписала је средњу фризерску школу, што сматра правим начином за започињање овог посла.

Неке се ствари могу научити само у школи, а опет са друге стране, неке само у салону где има много посла. Ја сам имала срећу да то објединим, па сам ишла упоредо: пре подне школа, после подне пракса. Све то не би било довољно да није било едукација касније. Ја још увек учим. Стално има нешто ново. Ово је посао који је уносан свугде у свету, у који се много улаже јер стално постоје нове технике, нови препарати, нови апарати и ако то не пратимо, нема нас нигде – тако о својим почецима и развоју каријере прича фризерка Алма Козица.

Бројне дипломе сведоче о квалитету њеног рада, а осим што улаже у своје усавршавање, увек је спремна да пренесе знање другима. Уз едукације у салону „један на један“, своје знање излагала је и пред више стотина својих колега.

Сигурно неких 70 одсто колега у граду су потекли из мог салона, овде прошли обуку, научили занат и постали способни да раде сами. То ми је најдраже и стварно сам поносна на то. Дођу године кад човек размишља само на тај начин, кад гледа људе који нису имали ни основу за посао, како уче и успеју. Ја свима сугеришем само да уче и иду даље. Треба хтети и знати и онда нема проблема – Алмин је рецепт за успех.У свакодневном раду, више од десет година јој помаже, како каже, њена десна рука.

Наш однос је прерастао из пословног у породични. Сваки дан смо у салону заједно. Идем са њом на семинаре, едукације, сајмове – каже Махида Кујовић.

У салону је увек гужва, а термини се обезбеђују и месецима унапред.

Сигурно да има муштерија које више од деценије нису код куће опрале косу. Што се тиче заказивања, већ је пун децембар када су викенди у питању. Има доста весеља и људи чим закажу салу и музику, долазе код нас – уз осмех прича Алма.

Адела Мухотић родом из Пријепоља, већ годинама живи у Немачкој, али сваки пут када долази у родни град, долази и у Алмин салон.

Међу редовним муштеријама су жене које су долазиле у салон као девојчице, а које сада доводе своје кћерке. У фризерском салону се обавља део припрема за славља и најзначајније догађаје, тако да често прораде и емоције.

Салон је такав сам по себи, тако да је човек у току свега. Уђемо у свачије животе, хтели не хтели, људи нам сами то изнесу.

Да треба да бира, каже да би опет ишла истим путем. Цео живот бави се оним што воли, а није јој тешко и сматра својом обавезом да муштеријама буде на располагању и ван радног времена па им тако, путем друштвених мрежа, савете шаље широм света. Ових дана препоручује иновативне методе и третмане као и вегански кератин, који су хит у свету, а доступни су у њеном салону у Пријепољу.

The post Фризерка Алма Козица: Кад бих бирала, поново бих изабрала исти пут appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.