Hronika BJELOPOLjKA ADISA OSMANOVIĆ (27) IZGUBILA ŽIVOT NA …


Lokomotiva koja je vršila manevar na bjelopoljskoj glavnoj željezničkoj stanici u nadselju Nedakuse, kojom je upravljao mašinovođa Dražen Leković (27) iz Podgorice, usmrtila je juče oko devet sati Adisu Osmanović (27) iz Bijelog Polja. Prije nego što se desila nesreća Adisa se nalazila pored trećeg kolosijeka u blizini željezničke stanice, dok se iza nje kretala lokomotiva koja je prethodno dovezla putnički voz iz Bara. Nakon manevrisanja i okretanja trebalo je da se zakači na voz sa prednje strane i krene ponovo prema Podgorici.
Prema riječima Slobodana Krunića, jednog od očevidaca, prizor koji je doživio ostaće mu u pamćenju čitavog života.
– Vidio sam kako se lokomotiva približava djevojci koja se kretala bezbrižno između trećeg i četvrtog kolosijeka, ne sluteći kakva je opasnost vreba. Mašinovođa je dugo sirenom upozoravao da se skloni, ali ona, s obzirom na to da je imala oštećenje sluha, kako smo kasnije saznali, nažalost ništa nije čula. Došlo je do udara i djevojka pala pored šina. Dotrčao sam do djevojke koja je na kratko davala znake života. Bila je oblivena krvlju i ležala je na stomaku. Ubrzo su stigli neki drugi ljudi, ali njoj pomoći više nije bilo – istakao je Krunić.
Kako saznajemo, Osmanovićeva je namjeravala da pređe prugu i stigne do magistralnog puta Bijelo Polje – Prijepolje, kako bi zaustavila taksi i stigla do Opšte bolnice, koja se nalazi u naselju Medanovići. Njeni najbliži, koji su prisustvovali uviđaju, s obzirom na to da se nesreća dogodila na samo stotinak metara od njihove kuće, kazali su da je ona često išla sama ne samo do grada već i do Bara i Podgorice i da nikada nije imala problema.
M.N.

Mještani upozoravali na opasnost

Uviđaj su obavili zamjenik osnovnog državnog tužioca Slavenko Smolović, sudski vještak saobraćajne struke Stojan Zeković i službenici Područne jedinice policije. Naložena je i obdukcija koja će se obaviti u podgoričkom Kliničkom centru. Mašinovođa Leković je zadržan u policiji.
Nakon ovog smrtnog slučaja po ko zna koji put su reagovali mještani Nedakusa, jednog od najfrekventnijih djelova bjelopoljske opštine. Oni su još jednom ukazali na neophodnost izgradnje zaštićenog prelaza preko pruge.
– Mi smo i ranije upozoravali na mogućnost eventualne nesreće. Tražili smo da se nekadašnji prolaz, koji je uzurpiran od strane ovdašnjih biznismena, vrati u normalno stanje, da ne bi sebe a naročito djecu izlagali opasnostima. Zato ćemo nakon ovoga radikalizovati svoje zahtjeve i peticijom tražiti od lokalne uprave, ali i Željeznice Crne Gore, da nam stvore bezbjedne uslove za prelazak šest kolosijeka željezničke pruge, u rejonu glavne stanice i njenoj blizini – kazao je mještanin Siniša Raičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.