Investicioni programi i jubilarne MOSI

Infante je dodao da UN sprovode projekat unapređenja ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji, koji je počeo u oktobru 2012. godine i koji se sprovodi u nekoliko opština među kojima je i Prijepolje i čiji je osnovni cilj da osnaži, uposli i ohrabri ljude, posebno mlade kako bi se aktivno uključili u te procese i našli svoje mesto u zajednici.

– Upravo predstojeći sportski događaji koji će se ovde ovog leta dešavati uključiće veliki broj mladih ljudi i dece sa šireg prostora, rekao je stalni koordinator UN u Srbiji Vilijem Infante. On je naveo da su predmet razgovora bila i pitanja veće uposlenosti kao i opcije i investicioni projekti u vezi korišćenja obnovljivih izvora energije.

– Svedoci smo nekoliko velikih investicija u našoj opštini i u gradu u koje smo ušli i s obzirom na raspolažemo sa skromnim budžetskim sredstvima za oblast sporta, a uz znatnu podršku države Srbije, svaka druga pomoć u opremanju sportskih terena i objekata je dobrodošla. Posle ovog razgovora sa stalnim koordinatorom UN u Srbiji Vilijemom Infanteom, očekujem, već kroz dan-dva, pozitivan odgovor i mislim da ćemo nastaviti saradnju i ostvariti rezultate za opšte dobro svih naših građana, rekao je Emir Hašimbegović, predsednik opštine Prijepolje u izjavi za medije, nakon susreta sa visokim zvaničnikom UN u Srbiji.

Hašimbegović je istakao da je razgovarano i o održavanju jedne promotivne revijalne biciklističke ture koja bi, nekoliko dana pre početka MOSI, krenula iz Prijepolja prošla kroz sve gradove, učesnike igara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije i vratila se u mesto odakle je i krenula, što bi predstavljalo veoma efektnu najavu centralnog sportskog jubilarnog događaja, koji će se početkom jula odigrati u gradu koji je bio i prvi domaćin ovih sportskih amaterskih nadmetanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.