Исламски верници и вернице прослављају Бајрам

Реису-л-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић у бајрамској поруци каже  како Аллах кроз веру учи како наћи  меру, олакшава пут спознаје истине и указује на важност схватања и учења како размишљати својом, а не туђом главом.

„Ми вјерујемо у Једног Бога Kоји уводи ноћ у дан и дан у ноћ, и Kоји је потчинио Сунце и Мјесец – и учинио да се свако креће и плови до рока одређеног – и да добро зна оно што радимо, и да зна свачије мисли и помисли. Њега волимо и само се Њему молимо да прими пост, наша добра дјела, да нам гријехе опрости, прса распростани, срца отвори, подари добро нама и нашим породицама, нашим живим и умрлим, нашим пријатељима и комшијама; нашој домовини мир и сигурност, нашој дјеци срећу и радост, наводи се у поруци реису-л-улемр Сеада Насуфовића.

Бајрамску поруку је упутио и председник Мешихата Исламске заједнице у Србији, муфтија Мевлуд еф. Дудић.

„Данас, када се приближавамо Бајраму, дану награда које Узвишени Господар даје Својим искреним робовима и радујемо се његовом наступању, молимо Аллаха Узвишеног да прими наш пост и дарује нам обећану награду, то јест улазак у Џеннет на посебна врата – Рејјан, за постаче припремљена. Рамазан нас је учио стрпљењу, солидарности, братству, заједништву, показао да наше страсти можемо, када то хоћемо, контролисати, ојачао наш карактер и вољу да Аллаху џ.ш. будемо покорни и након Рамазана. Зато запамтимо лекције Рамазана, јер су нам оне потребне у нашим животима.“, наводи се, између осталог, у Бајрамској поруци муфтије Мевлуда еф. Дудића.

Рамазанском Бајраму претходио је тридестодневни пост, током којег су се одрасли и здрави верници и вернице уздржавали од хране и пића од зоре па до заласка сунца, али и од ружних дела и речи.

The post Исламски верници и вернице прослављају Бајрам appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.