Извештавање о корупцији је препуно замки – како их избећи?

Приликом извештавања о корупцији, новинари и новинарке морају бити изузетно пажљиви и сваку информацију поткрепити чврстим доказима, како не би довели себе у ситуацију да упркос најбољим намерама и раду у јавном интересу буду на оптуженичкој клупи.

Новинари и новинарке локалних медија истичу да је приметно да институције све мање желе да сарађују са медијима, што истаживачима отежава долазак до информација, чак и упркос упућивању захтева од јавног значаја.

Присутни на семинару „Унапређење професионалних и етичких стандарда медија у области информисања о корупцији“ су се сложили да у свом раду не би требао да прелазе границе доброг укуса, да не подлежу сензационализму и воде рачуна о заштити података о личности, као и поштовању закона, али и да је важно да им држава обезбеди већу безбедност у раду и заштити их од притисака.

Више у видео прилогу:

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.