Još jedna investicija za fabriku vode

Vrednost ovih radova je 12 miliona dinara i po rečima direktora JKP „Lim“ Aziza Hadžifejzovića, to je jedna od većih investicija kad je reč o komunalnoj infrastrukturi.

Istovremeno, još jedan ozbiljan posao vezan je za vodovod u prijepoljskoj opštini. Pošto je nova krovna konstrukcija na objektu u Seljašnici, zamenila onu staru koja je oštećena tokom snežnog nevremena, za šta je uloženo četiri miliona dinara, počinju i radovi na izgradnji objekta koji je vezan za sistem prečišćavanja, što će stvoriti uslove da Prijepolje konačno dobije pravu fabriku vode.

– Reč je o investiciji od pet miliona i 700.000 dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo za građevinarstvo i urbanizam, istakao je Hadžifejzović. „Radovi koji će biti obavljeni odnose se na postrojenje za preradu i prečišćavanje vode. Konkretnije obuhvataju brzi taložnik, cevni mešač i flokulatore, što je direktno vezano i za filtriranje. To je bilo neophodno upravo za prečišćavanje vode u vreme velikih kišnih ili snežnih padavina kako bi se istaložila voda na samom objektu“, kaže Sabrija Hadžalić, dugogodišnji rukovodilac ove radne jedinice.

Inače, sistemom gradskog vodovoda obuhvaćeno je oko 66 odsto ukupnog broja domaćinstava na području prijepoljske opštine. Svako ulaganje u fabriku vode značajno je za obezbeđivanje kvalitetnog vodosnabdevanje u gradu i prigradskim naseljima.

Restrikcije vode u Brodarevu

Prvi put ovoga leta bilo je neophodno uvesti restrikcije u vodosnabdevanju Brodareva jer Reževica više ne „preliva“. U JKP „Lim“ napravljen je plan restrikcija za ovu mesnu zajednicu kako bi se obezbedio minimum vode za piće u svim delovima naselja. Cisterne svakodnevno idu u Brodarevo ali voda za piće cisternama se doprema i do drugih sela gde je ni ovoga leta nema dovoljno. I. H. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.