Још годину дана до новог моста у Шарампову?

Требало је, према најавама представника локалне власти, да најстарији мост у Пријепољу, засија у свом новом издању, 1. јула 2018. године – са обновљеним коловозним тракама, пешачким стазама са обе стране, оградом, новом расветом.. Од краја априла 2018. мост и даље раскопан и затворен за саобраћај чека расплет ситуације. Годину дана од када је према првобитним плановима мост требало да буде завршен, општина је расписала јавну набавку за наставак радова.

Конкурсна документација од 70 страна предвиђа да извођач за бетонски мост дужине 133 и ширине 9 и по метара, техничком документацијом обезбеди пројекат рушења постојећег горњег строја и по потреби обалних стубова, пројекат привременог измештања водовода за потребе извођења радова и санацију трајног решења водовода. Пројекат ојачања постојећих средњих стубова и израду нових или ојачање обалних стубова, санацију прилазних саобраћајница мосту и хидротехнички пројекат са регулацијом корита реке Лим. Пројекат саобраћајне сигнализације и опреме, измештање и заштиту телекомуникационе инфраструктуре. Такође ће бити потребно да извођач радова предложи пројекат осветљења моста и потребне геодетске и геолошке радове.

За нове радове Канцеларија за јавна улагања одобрила је 180 милиона динара без ПДВ-а, односно 216 милиона са ПДВ-ом. Рок за извршење уговорених обавеза не може бити дужи од 365 дана од увођења извођача радова у посао, док је надзор дужан да извођача у посао уведе 10 дана од потписивања уговора.

Неопходно је да је понуђач у претходних шест година реализовао уговорe у укупној вредности од најмање 360 милиона динара без ПДВ-а који се односе на радове на изградњи или санацији друмских мостовских конструкција од којих минимум два моста распона преко 25 метара, да у претходних шест месеци није био неликвидан и да поседује све техничке и кадровске капацитете.

The post Још годину дана до новог моста у Шарампову? appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.