Још једна награда за ђаке Економско – трговинске школе у Пријепољу

На пријему који је директор Економско-трговинске школе приредио поводом освајања трећег места на републичком такмичењу  ђаци који су остварили овај успех предали су директору пехар освојен у Грделици. Том приликом  Илда Козица, Јасмин Фазлић и Минела Тахировић, који су остварили овај успех, заједно са својим менторима Аленом Ферајзићем и Светланом Шљукић поделили су утиске са такмичења, на којем се Економско-трговинска школа појавила први пут.

Такмичење се састојало од теоријског дела, где смо радили тест и практичног дела, у коме нас је оцењивала комисија од четири члана. Највише се оцењивао практични део и он је носи 60 одсто, док је теоријски део носио 40 одсто поена – каже ученица трећег разреда Економско – трговинске школе Илда Козица, док друга чланица тима Минела Тахировић додаје да су припреме за такмичење трајале скоро два месеца.

Право да се такмиче имали су ђаци завршних разреда трећег степена, профила трговац и четвртог степена, профил трговински техничар. Циљ такмичења је продубљивање и примена знања ученика, повећања способности за рад, стицање навика за уредност, ажурност и тачност у раду и мађусобна размена искустава наставника који припремају такмичаре.


Професор предмету Трговинско пословање са практичном наставом Ален Ферајизић презадовољан је својим ђацима, посебно ако се узме у обзир да је у конкуренцији било 11 школа из Београда, Пожаревца, Чачка, Лесковца, Ниша…

Директор Економско-трговинске школе поносан је на своје ђаке, који су се у последњих неколико година са скоро свих такмичења, домаћих и међународних, враћали са медаљама и наградама. И овај успех сматра веома значајним.

Трговинска струка ове године је постигла велики успех освајањем трећег места. Темељно су се припремали, на такмичење су отишли одабрани ученици који су тимски радили – рекао је директор Економско-трговинске школе Ермедин Дуран и додао да је то оно што ову школу ставља на мапу као веома значајну школу у Србији. 

Према речима професора и директора ово је велико искуство, првенствено за ђаке, али и за школу и  професоре. Најављују учешће и наредне године и „напад“ на прво место које би Економско-трговинској школи донело домаћинство и организацију овог такмичења наредне године.

Опширније у видео прилогу:

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.