Како ће се убудуће прикупљати крв у Пријепољу?

Ово је прва акција добровољног давалаштва крви која се у Пријепољу организује по новом Закону о трансфузијској делатности. Организовали су је Служба за трансфузију крви Ужице и Црвени крст Пријепоље у просторијама Црвеног крста поред спомен комплекса 4. децембар.

Др Данијела Дрндаревић
Грађани не могу више давати крв у Општој болници у Пријепољу већ ће то моћи да ураде сваког уторка у просторијама Црвеног крста у времену од 10 до 14 сати. Надам се да ће ће ово бити једна лепа сарадња, као и до сада, и ово је информација за све добровољне даваоце крви , за све оне који желе да то постану, да сваког уторка могу да дођу да провере да ли могу да дају крв и, ако могу, да заиста и дају крв – каже трансфузиолошкиња ЗЦ Ужице др Данијела Дрндаревић.

Жеља да помогну другима, али и себи, главни је разлог којим су се и овај пут водили дугогодишњи добровољни даваоци крви Мирослав Брајевић, Здравко Пејовић и Ћамил Капур.Њихова мишљења о новом начину организовања акција добровољног давалаштва крви су подељена.

Из Службе за трансфузију крви Ужице кажу да су резерве крви тренутно на задовољавајућем нивоу, али је крв увек потребна.

Резерве крви су такве да просто никада се не зна када може нешто да се деси, неки удес или неко велико крварење или када може неке крвне групе да нестане. Ми се увек трудимо да буде некаквих рзерви, бар за неколико дана и зато сматрам да сви треба да размишљамо о томе да је крв нешто што је заиста драгоцено – каже др Данијела Дрндаревић.

Сви они који су данас пропустили прилику да дају крв могу то учинити већ наредног уторка у просторијама Црвеног крста у периоду од 10 до 14 сати.

Опширније у видео прилогу:

ForumInfo.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.