Kinezi rade kao mravi – u pripremi ulazno okno za Munjino brdo

Lučani – Za Кineze koji rade na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege nema stajanja.

Foto: Rina

Šezdeset radnika svakodnevno je na terenu, a pred njima je najteži zadatak – probijanje tunela Munjino brdo.

“Oni rade na pripremi ulaznog okna za probijanje tunela, koji će biti dugačak 2.750 metara i predstavlja jednu od najzahtevnijih tačaka prilikom izgradnje ove deonice. Usled vanredne situacije, radovi nisu stali, ali su u manjoj meri usporeni, jer je deo srpskih inženjera poslat da radi od kuće”, izjavio je za Rinu Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Od početka vanrednog stanja nijedan novi kineski državljanin nije došao u kamp, sve epidemiološke mere rigorozno se prate, svakodnevno se meri temperatura, i neophodno je nošenje zaštitne oppreme.

“Zdravstveno stanje radnika redovno se proverava i svi se za sada osećaju dobro, nemaju nikakve simptome. Ukoliko se nastavi sa radom ovom dinamikom, očekuje se da će za nekoliko meseci ući u okno, a u pripremi je lokacija na kojoj će zemlja biti deponovana. Prema određenim procenama, probijanje tunela Munjino brdo trajaće oko dve godine”, kaže Dolović.

Izvođač radova na deonici od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a vrednost cele investicije iznosi 450 miliona evra.

Skoro trećinu ove trase činiće tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ova deonica povezaće Moravički i Zlatiborski okrug i veoma je važna za brži razvoj ovog dela Srbije i regionalno povezivanje.

Rina i B92

The post Kinezi rade kao mravi – u pripremi ulazno okno za Munjino brdo appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.