Ко су жене из Пријепоља које су добиле подршку Форума жена за набавку опреме?

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Ко су жене из Пријепоља које су добиле подршку Форума жена за набавку опреме?
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Форум жена Пријепоља помогао је развој предузетничких идеја четири жене из Пријепоља и Нове Вароши, кроз набавку опреме, а у оквиру пројекта „Медији у функцији подстицања женског предузетништва“ који је подржала АгенцијаУједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена. Након свечаности уручења ваучера за опрему посетили смо две добитнице подршке за реализацију њихових предузетничких идеја.

Дечију играоницу „Локица кокица“, у центру Пријепоља, Мирела Брбовић је, са својом рођаком Маидом,отворила убрзо након првог дводневног семинара о женском предузетништву који је организовао Форум жена Пријепоља. Након три месеца пословања, више су него задовољне бројем деце која свакодневно бораве у простору који је у потпуности опремљен у складу са потребама и жељама деце.

Када сте на почетку, врло је битно да имате конкретну идеју. Осим тога, важна је подршка. Ми смо имале ветар у леђа од вас и много нам је значио семинар јер смо управо ту уобличиле нашу идеју која се показала као веома добра – каже Мирела Брбовић.


Што се тиче покретања сопственог бизниса, осим почетног капитала веома је битна и спремност на ризик. Уз вашу и подршку породице нас две смо успеле – каже Маида Брбовић Даутовић која истиче да је за њих две била пресудна и велика љубав ка раду са децом.

Мирелина и Маидина идеја оцењена је као једна од четири најбоље, које је Форум жена подржао са набавком опреме у оквиру пројекта „Медији у функцији подстицања женског предузетништва“. Подршку је добила и Славојка Рељић, која се у породичној кући у селу Јабука, бави производњом сапуна.

Сапуни су сви природни. Основне сировине су маслиново, кокосово и палмино уље. У њих се додају етерична уља, дестилована вода и лековита биља: кантарион, невен, мента, мајчина душица, прополис, мед, а може и хељдино брашно, кукурузно, све што може да се користи за исхрану, може да се дода и у сапун – каже Славојка Рељић.


Регистровану фирму „Дах свежине“ Славојка има већ годину дана, захваљујући програму Националне службе за запошљавање. До сада је своје сапуне углавном поклањала и нудила туристима који посете Јабуку, али након семинара о предузетништву и велике подршке породице, као и медијске промоције очекује већу потражњу својих производа.

Семинар ми је значио много, стекла сам и пријатеље на Златару који се баве продајом сувенира тако да ће и они продавати сапуне. Моје муштерије су људи којима је досадила хемија и који желе нешто природно – каже Славојка.

У оквиру пројекта „Медији у функцији подстицања женског предузетништва“, који ФЖП спроводи у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена, подржане су кроз набавку опреме и две жене из Нове Вароши, Санела Рвовић, која отвара козметички салон и Нада Лојаничић, која је започела плантажно узгајање шипурка.

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.