Krompir na putu od Prijepolja do Beograda tri puta poskupi

Uprkos tvrdnjama proizvođača iz zapadne Srbije, domaćeg krompira nema ni za lek! Male zasejane površine pod ovim povrćem, širom naše zemlje, čak i kada su prinosi rekordni, ne mogu da zadovolje naše potrebe. Zalihe domaćeg krompira trenutno su vrlo male, pa se otvorio prostor da veće količine stignu iz uvoza. Sve češće, kamioni sa ovim povrćem dolaze i iz daleke Rusije, jer je tamo cena povoljnija. To se, međutim, nije prelilo na cene u našim radnjama, jer mesecima kilogram košta oko 100 dinara.

Poljopriveredni proizvođači iz Prijepolja smatraju da između proizvodnje i prodaje stalno treba da postoji dogovor, a to podrazumeva usku saradnju između ministarstava poljoprivrede i trgovine. Kako kažu, ne radi se samo o krompiru, već i o drugom povrću, kao što su luk, beli i crni, šargarepa i pasulj.

– Naš krompir, kada ga proizvedemo i prodamo trgovcima, košta od 25 do 35 dinara – kaže nam Stevan Žunić, poljoprivrednik iz Prijepolja. – Nije nam jasno kako je onda u Beogradu njegova cena 100 ili 120 dinara. On na tržištu ne bi trebalo da košta više od 50 dinara.

Novosti i PP Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.